RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

Рахунок іде на тисячі: Зеленський озвучив втрати Росії під Бахмутом

Намагаючись захопити Бахмут, російське керівництво не шкодує своїх солдатів, масово відправляючи їх у найгарячіші точки - рахунок загиблих іде на тисячі.

Про це заявив Володимир Зеленський в інтерв'ю Sky News.

Президент України наголосив на тому, що запеклі бої за Бахмут продовжуються уже впродовж кількох місяців – на цьому напрямку воюють, зокрема і найманці ПВК "Вагнера".

За словами глави держави, йдучи вперед окупанти втрачають надзвичайну кількість людей, при цьому, особливо цим не переймаючись.

Читайте також: Йде шалений тиск: росіяни змінили тактику у Бахмуті

"На сході вони (окупанти - ред.) йдуть вперед і втрачають дуже багато людей. Це просто надзвичайна кількість. Їм це байдуже. Тобто вони не рахують своїх людей. Це факт", - заявив Зеленський.

Водночас на тлі зростання загрози нового масштабного наступу РФ на півдні та сході, дуже важливо, щоб українські військові були готові до можливої хвилі атак.

"Все залежить від наших Сил оборони. Все залежить від того, наскільки ми зможемо їх стримати...", - підкреслив президент.

Він також додав, що попри підрахування ворожих втрат, точна кількість загиблих рашистів невідома.

"З їхнього боку втрат набагато більше...З того, що ми вже бачили та підрахували, з їхнього боку тисячі загиблих, і вони просто кидають їх на забій", - резюмував Зеленський.

Раніше ми публікували видовищне відео знищення українською артилерією під Бахмутом російську гармату "Нона".