RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Резніков може піти з посади: журналісти дізналися несподівані деталі

В Україні можуть відбутися нові кадрові перестановки: на місце чинного глави Міноборони Олексія Резнікова може прийти очільник Головного управління розвідки Кирило Буданов.

Про це повідомили в УП з посиланням на джерела в Офісі президента, Кабміні, силових структурах і коментар Резнікова.

З наступного тижня Олексій Резніков може залишити посаду міністра оборони України й перейти на іншу, тоді як його місце очолить чинний нині глава ГУР Кирило Буданов.

Читайте також: На кордоні півмільйона російських військових: у Міноборони назвали два ймовірні шляхи наступу ворога

Зараз команда президента обирає, куди перевести Резнікова, оскільки хоче залишити його в команді. Одне з джерел сказало так: "Ні в кого в ОПУ немає сумнівів, що він повинен залишитися в команді".

Один із можливих варіантів - Резніков очолить посаду міністра юстиції, а чинний глава Мін'юсту Денис Малюська відправиться послом в одну з європейських країн.

Як відомо, Кирило Буданов уже шукає собі заміну в ГУР.

"Кирилу дуже важко йти з ГУР, він не хоче в МО, бо розуміє, що це величезна бюрократична машина. Але роздумувати часу вже особливо немає", – розповіло джерело в силових відомствах.

Водночас Резніков в розмові УП на запитання, чи це останнє це його інтерв'ю як міністра оборони, дав доволі чіткий натяк.

"У мене жодних розмов, що я маю припинити діяльність на цій посаді не відбувалося. Я повторю свою відповідь іншим ЗМІ: "Кожен чиновник повинен усвідомлювати, що на своїй посаді він не на все життя". Він має почати етап і завершити його. Тому я готовий до будь-якого розвитку подій. За те, що зробив, мені не соромно аж ніяк. Мені точно буде, що показати, що я зробив. А все решта – подивимося. Але кожен раз після того, як спілкуюся з УП – дійсно щось відбувається, це цікавий символ", - сказав Резніков.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що начальник ГУР Буданов дав прогноз щодо розвитку бойових дій в Україні у 2023 році.