RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Про що говоритимуть на зустрічі "Рамштайн-9": важливі подробиці

На черговій зустрічі у форматі "Рамштайн", що відбудеться 14 лютого, конкретно обговорять нагальні потреби ЗСУ напередодні річниці повномасштабного вторгнення РФ, а також організаційно-технічні питання постачання Україні танків.

Про це заявив речник міноборони США генерал Патрік Райдер, інформує Укрінформ.

"Обговорення наступного тижня зосереджуватимуться на найнагальніших потребах України у сфері безпеки, особливо з урахуванням наближення річниці незаконного вторгнення Росії", - зауважив представник Пентагону.

Зокрема, планується здійснити детальний аналіз уже зробленої роботи та більш детально обговорити конкретні потреби України задля перемоги над російськими окупантами.

Читайте також: Про що говоритимуть на "Рамштайні-9": пояснення Подоляка

Зазначається, що Америка і надалі продовжуватиме тісні стосунки з українцями, міжнародними союзниками й партнерами, аби визначити найактуальніші потреби у сфері безпеки. Проте наразі анонсів щодо постачання США літаків Україні немає.

"Ми будемо дуже наполегливо працювати з нашими союзниками й партнерами, щоб забезпечити українців такими можливостями, аби вони могли досягти успіху на полі бою", - резюмував речник оборонного відомства США.

Також повідомляється, що навчання українських військових у німецькому Графенвері триватимуть ще кілька тижнів і його може бути продовжено для чергових підрозділів ЗСУ.

Раніше ми писали, чи отримає Україна F-16 після "Рамштайну-9".