RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Росія хоче "розгойдати" Молдову: українська розвідка перехопила план Кремля

Ризики вторгнення Росії до Молдови зберігаються і можуть бути втілені у 2023 році, а українська розвідка перехопила плани країни-агресора щодо руйнування політичної ситуації у Кишиневі.

Про це під час виступу на засіданні Європейської Ради у Брюсселі заявив президент України Володимир Зеленський.

Глава держави зазначив, що перехоплений документ показує, хто, коли та в результаті яких дій збирається "зламати Молдову, демократичний порядок цієї країни і встановити свій контроль над нею".

Читайте також: Сусідка України наступна? Лаврову здалися "нацисти" ще в одній європейській країні

У той же час, поки невідомо, чи дала Москва наказ реалізувати цей план.

Як, у свою чергу, пише молдавське видання NewsMaker, Служба інформації та безпеки підтвердила, що українські спецслужби надали інформацію про спроби РФ дестабілізувати ситуацію в країні. Спецслужба зазначила, що здійснює оперативні заходи, щоб виявити спроби дестабілізації ситуації в країні, і тісно співпрацює зі спецслужбами партнерів.

"У цьому контексті СІБ підтверджує, що як на підставі інформації, наданої нашими українськими партнерами, так і в результаті оперативної роботи служби було виявлено диверсійну діяльність, спрямовану на підрив держави Молдови, дестабілізацію та порушення громадського порядку", - заявили у спецслужбі.

Нагадаємо, Росія створює енергетичний колапс у Молдові, щоб створити загальне обурення серед населення та посилити протести для захоплення влади силовим шляхом.