RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

"У Голіафа на перемогу шансів немає": потужна промова Зеленського на Мюнхенській конференції

У п'ятницю, 17 лютого, президент України Володимир Зеленський виступив з промовою на Мюнхенській безпековій конференції, порівнявши нашу країну з Давидом, а Росію - з Голіафом.

"Ми можемо впоратися, так само, як Давид. Голіаф не має шансів, але має потенціал, він намагається виторгувати час. Ми повинні прискоритися. Швидкість — це те, від чого залежить життя", — заявив Зеленський під час прямого включення, висловивши переконання, що Україна обов'язково вийде переможцем із цієї війни.

Читайте також: "Рамштайн-9": три ключові результати для України

Зеленський наголосив, що на запровадження міжнародних санкцій проти Росії йдуть тижні, за які у Кремлі встигають налагодити паралельний імпорт, а також знаходить інші способи збагачення.

"Голіаф має програти, і це не має альтернативи. Але не можна тягнути час", — наголосив він, додавши, що російська агресія загрожує не лише Україні.

"Тепер ми всі, цілий вільний світ не маємо альтернативи, крім перемоги на Голіафом, який прийшов знищити наші життя. Бути Давидом означає боротись. Ми не маємо ще Давидової пращі з Ізраїля, але сподіваюсь, що це лише тимчасово", - заявив Зеленський.

Глава держави також подякував усім, хто допомогає українцям у боротьбі проти російської агресії.

"Ми бачили минулого року, що Голіаф впаде цього року однозначно. Ми можемо цього разом досягнути, як це зробив Давид. Ми можемо забезпечити, щоб альтернативи нашій перемозі не було, але й не має бути альтернативи нашій рішучості... у всіх частинах світу, де цінують свободу більше, ніж змилування тирана", - зазначив Зеленський.

Президент закликав "звільнити Україну і Європу, тому що коли російська зброя стріляє по нас, вона вже націлена на наших сусідів".

"Чи може Європа бути питанням компромісу? Ні. Ми повинні звільнити від російської агресії потенційно кожну європейську конституцію та кожну сферу світової економіки... Ми, об'єднані Давиди цього світу, повинні перемогти "Путінів" розкиданих по всьому світові", - підсумував Зеленський, пообіцявши наступного року зустрітися у Мюнхені наочно, вже на післявоєнній конференції.

Нагадаємо, минулого року Володимир Зеленський, виступаючи на Мюнхенській конференції з безпеки, закликав світ не забувати про помилки 20-го століття та пам'ятати, до чого призвело умиротворення агресора.