RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

Всі новини

Польща назвала умову передачі Україні винищувачів МіГ-29

Польща готова надати Україні винищувачі МіГ-29, але за одної умови.

Таку заяву зробив польський прем’єр-міністр Матеуш Моравецький.

За його словами, Польща готова взяти участь у передачі Україні винищувачів МіГ-29.

Постачання бойової авіації на потреби української армії, як зазначив Моравецький, можливе в рамках більш ширшої коаліції союзників.

Читайте також: Ласкаво просимо до пекла: чи зможе Росія прикрити авіацією свої війська

"Сьогодні ми можемо говорити про передачу наших МіГів у складі ширшої коаліції, і ми готові до цього. Ми також надихаємо на це других", - підкреслив Моравецький в рамках Мюнхенської конференції з безпеки.

За словами очільника уряду Польщі, у кулуарах заходу активно обговорюється тема постачання бойової авіації Україні. Моравецький окремо прокоментував роботу української ПВО та зазначив, що протиповітряні підрозділи демонструють гарний результат у Києві та деяких регіонах країни.

"У свою чергу, ми бачимо, що в районі Львова російські ракети досягають своєї мети. Це означає, що ми повинні спробувати врівноважити перевагу Росії у повітрі, тобто допомогти Україні захиститися і у повітрі. Саме тому ми говоримо про це із нашими американськими союзниками. Польща тут може бути лише частиною значно більшої коаліції на чолі зі Сполученими Штатами", - резюмував Моравецький.

Раніше ми розповідали, як винищувачі F-16 можуть вплинути на ситуацію на фронті повномасштабної війни.