RU  UA  EN

Середа, 22 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

22 травня

21 травня

Всі новини

Як літаки F-16 можуть вплинути на ситуацію на фронті: генерал озвучив низку факторів

Якщо Україна отримає літаки F-16, це дасть нам перевагу у повітряних боях та дозволить звільнити українські землі від російських загарбників.

Про те, як ці літаки можуть змінити ситуацію на фронті, в ефірі Апостроф TV розповів командувач Повітряних сил ЗСУ в 2015-2021 роках генерал-полковник Сергій Дроздов.

Чому Україна розглядає ці літаки? Перш за все, це технологія, сумісність, можливість використовувати більший діапазон ракетно-бомбового озброєння. Ця можливість розширюється і по виявленню, і по управлінню. І найперше, забезпечує безпеку застосування як авіації, так і сухопутних військ за рахунок озброєння, яке має більший радіус та дальність застосування.

Читайте також: Серйозні люди говорять про це не просто так: експерт оцінив передачу Україні літаків F-16

Україна вже давно просить сучасні літаки у Заходу. Після того, як Нідерланди повідомили, що будуть готові розглянути запит Києва на передачу F-16, то ця історія пожвавилась.

"Ще з 2014 року ми бачили, що наша доля – це зближення з євроструктурами, а також вступ до НАТО. Вже з того часу ми почали орієнтуватися на сучасні літаки західних країн. Зараз вже протягом року ми займаємося тим, щоби до нас зайшли літаки, зайшли сучасні ЗРК, щоб забезпечити безпеку нашої території та безпеку наших сухопутних військ", - заявив генерал.

Крім того, раніше у ЗСУ розглядали та досконало вивчали питання, скільки треба пілотам та інженерам навчатися - і вже є потужні зрушення в цьому плані. Зокрема Сенат США виділив 100 млн доларів на перенавчання наших пілотів та інженерно-технічних спеціалістів на сучасні літаки натівського виробництва.

Говорячи про дії Нідерландів, Дроздов зазначив, що це перший позитивний крок з боку країн НАТО на європейському театрі - що країна НАТО виявила можливість передати нам сучасні літаки. Особливо щодо F-16, на які виділяли кошти для перенавчання наших пілотів.

"Та не лише Нідерланди, а й Велика Британія має можливість надавати нам літаки, та й інші країни, які переходять на більш сучасні види літаків, типу F-35", - заявив Дроздов.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Літаки F-16 дадуть ЗСУ кілька переваг, та у ближньому бою можуть програти - генерал-полковник Сергій Дроздов