RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Зеленський зробив крок до повернення декларування майна чиновників та депутатів

Президент України Володимир Зеленський відповів на петицію з вимогою відновити електронне декларування доходів державних службовців, яке було скасовано у березні 2022 року.

Про це повідомляє прес-служба Офісу президента України.

Зеленський нагадав, що під час воєнного стану діють норми відповідного законодавства - відповідно до них суб'єкт декларування зобов'язаний подати декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування протягом дев'яноста календарних днів з дня припинення режиму воєнного стану, або її скасування.

Читайте також: Україна піднялася у світовому рейтингу боротьби з корупцією: інфографіка

Також президент поінформував, що ще у вересні минулого року голова фракції "Слуга Народу" Давид Арахамія зареєстрував законопроект №8071 "Про внесення змін до деяких законів України з метою виконання вимог Європейської Комісії щодо набуття Україною статусу члена Європейського Союзу". Цей документ має на меті відновити обов'язкове подання декларацій.

Раніше посли країн-членів "Групи семи" (G7) в Україні звернулися із закликом до Верховної Ради відновити обов'язок усім чиновникам подавати електронні декларації про доходи та витрати.