RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Великий друг України може очолити НАТО

Британський політик Борис Джонсон, який переконаний, що Україні під силу звільнити усі загарбані Росією території протягом 2023 року за умови відсутності зволікань із підтримкою з боку країн Заходу, претендує на пост генерального секретаря НАТО.

Про це колишній прем’єр Великобританії сказав в інтерв'ю Sky News.

На питання ЗМІ, коли врешті решт політик збирається очолити Північноатлантичний Альянс, Джонсон зазначив, що це дійсно чудова думка.

Читайте: Україна стане членом НАТО, але є умова: генсек Альянсу зробив важливу заяву

"НАТО коли? А чудова думка, дуже вдала. Я хочу сказати, що я маю всім оголосити, що є такий задум, і нехай ніхто не забуде такого кандидата. Думаю, цього разу мені поталанить", - висловив переконання колишній прем'єр Британії.

Варто зазначити, що діючий генсек НАТО, 63-річний Єнс Столтенберг, який вже тричі переобирався очільником військово-політичного блоку 30 країн, збирається залишити свою посаду восени цього року. Колишній глава уряду Норвегії хотів подати у відставку ще минулого року, аби обійняти посаду глави Центробанку, але цим мирним планам завадило повномасштабне російське вторгення в Україну.

Нагадаємо, що прем'єр-міністр Великобританії Ріші Сунак, який став наступником Бориса Джонсона, на Мюнхенській безпековій конференції заявив, що Лондон відправить Україні системи протиповітряної оборони та далекобійні боєприпаси, щоб допомогти звільнити Крим від російських окупантів.