RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

Чи посадять Коломойського: експерт висловився про долю олігарха

Український олігарх Ігор Коломойський, який перебуває під санкціями США та позбавлений громадянства України, не збирається залишати батьківщину. При цьому його не лякають удома, що пройшли у нього, і на підконтрольних підприємствах обшуки.

Про те, чи олігарх відповідатиме перед законом, повідомляє "Апостроф".

Весь лютий СБУ та БЕБ (Бюро економічної безпеки - "Апостроф") займалися обшуками вдома та на підприємствах, підконтрольних Коломойському. Силовики навіть виявили "чорну бухгалтерію", що свідчить про виведення фірмами Коломойського великих сум грошей з України.

Читайте також: Коломойський знищує унікальні ліси: вчені та активісти б'ють на сполох

І хоча за цим фактом навіть було вручено підозри у скоєнні злочину, дивним чином у жодній справі підозрюваним не проходить сам Ігор Коломойський. Політолог Віктор Небоженко вважає, що ці обшуки – не більше, ніж шоу українських медіа та імітація боротьби з Коломойським для американців.

"Нещодавно відбулися вибори нового голови НАБУ і ми скоро побачимо нові обшуки у Коломойського. Але Ігореві Валерійовичу вони не страшні. Він гарантував собі безхмарне майбутнє за президента Зеленського", - зазначив експерт.

Також олігарх зберігає вплив на українську політику. Він, як і раніше, контролює депутатську групу "За майбутнє" та пару десятків "слуг народу" в парламенті.

Крім того, попри проросійські висловлювання Коломойського та внесення до бази сайту "Миротворець", успішно продовжують діяти його медіа-активи. Наприклад, телеканал "1+1", власником якого є олігарх, бере участь у провладному телемарафоні "Єдині новини", а нинішній міністр культури України Олександр Ткаченко у минулому був багаторічним генеральним продюсером цього телеканалу.

На думку Віктора Небоженка, Коломойський найближчим часом навряд матиме проблеми - його не лякає позбавлення громадянства і видавати Америці його не будуть. Самостійно залишати Україну олігарх теж не буде, оскільки тут він у безпеці: інакше він може бути затриманий у будь-якому аеропорту.

"Зеленський не хоче, щоб Коломойський поїхав до США і дав там свідчення на нинішню владу. Він Зеленському набрид, але й звільнитися від нього Зеленський не може", - резюмував експерт.

Детальніше читайте у матеріалі "Апострофа": Знищувач карпатських лісів: що замишляє негромадянин України Коломойський