RU  UA

Ніякої розмови про мир: експерт пояснив суть візиту Сі Цзіньпіна до Путіна

Китай давно допомагає Росії й власне напад на Україну був санкціонований Пекіном, бо саме так можна було розцінювати те, що очільник Кремля Володимир Путін зняв практично всі боєздатні війська із східної частини РФ.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів колишній співробітник зовнішньої розвідки КДБ СРСР, доцент кафедри психології КНУ Олександр Зеленько, який зазначив, що кордоні з Китаєм взагалі немає російських військ, тому це вказує на домовленість й напад скоординований.

Він вважає, що напад Путіна на Україну є першим актом війни проти "колективного Заходу" з боку тоталітарної коаліції.

Читайте: Зеленському треба бути обережним: як Китай поглинає Росію

"Відкрито допомога йшла з кінця літа – і дрони, і зброя, і боєприпаси, і радники. Все це давно було присутньо. Зараз Китай хоче це все легалізувати", - наголосив Олександр Зеленько, додавши, що він також "підсунув" план, згідно з яким Україна буде розділена на "захоплені території", які залишаться за Росією, інше будуть обговорювати.

Україна, безумовно, відкине цей план, і тоді виходить, що Китай і Росія, хочуть припинення вогню, а агресивна Україна під тиском Заходу хоче продовжувати війну, - зауважив він.

"Отже, Китай тепер може з чистим сумлінням продовжувати допомагати "жертві" агресивного нападу – Росії – захищатися від агресивної війни з боку України", - додав Олександр Зеленько.

Він зауважив, що Москва та Пекін діють повністю разом, при чому старшим партнером є Китай, а Росія як "інструмент", разом з Іраном, Північною Кореєю і та більш дрібними країнами. Причому, вважає експерт, зараз вони намагатимуться залучити на свій бік ще й Індію.

"Тому ніякої розмови про мир немає, це початок глобальної спроби експансії Китаю проти людської цивілізації для того, щоб нарешті занурити, як хотів Мао Цзедун, світ в тоталітарну диктатуру", - вважає Олександр Зеленько.

Він підкреслив, що Захід робить помилку, гуманізуючи східного ворога, але він не прагне компромісу. "Це як гопник, який будь які розмови з ним сприймає як слабкість. Він поважає тільки удар, сильний удар. Він поважає контроль, він поважає владу над собою", - переконує доцент кафедри психології КНУ, додавши, що Захід продовжує розмовляти, але ми тим часом стоїмо на порозі третьої світової війни.

Наразі виробляється спроба знайти консолідовану позицію з боку Європи та Сполучених Штатів, розповів Олександр Зеленько, висловивши сподівання, що найближчими тижнями це буде зроблено.

"Якщо Україна програє, наступний удар приймає Польща. Удар по Польщі – це удар по НАТО. І це буде звичайно пряма ядерна війна. Тому програти Україні не можна", - резюмував він.

Нагадаємо, що Росія після повномасштабного вторгнення перетворилася на сировинний придаток Китаю, і подібна позиція влаштовує Пекін.

  • Вас може зацікавити:

Так ось, що було насправді: нова порція фотожаб про Путіна навколішки перед главою Китаю

Успіх чи провал для Путіна? Аналітики оцінили підсумки візиту глави Китаю до Кремля

Треба перевірити ще раз: у ГУР розповіли, чи постачав Китай зброю РФ