RU  UA  EN

Неділя, 23 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

22 червня

Всі новини

Один постріл замінює п'ять: сенатори попросили Байдена дати ЗСУ нову зброю

Чотири члени Сенату від Республіканської партії звернулися до американського президента Джо Байдена із проханням надати українській армії касетні боєприпаси.

Про це інформує Foreign relations committee.

Читайте також: Більше танків Leopard 2: Канада збільшила військову допомогу Україні

Зазначається, що сенатори Джим Ріш, Роджер Вікер, Майкл Маккол і Майк Роджерс написали про це у відкритому листі. Йшлося про удосконалені звичайні боєприпаси подвійного призначення (dual purpose improved conventional muni).

Автори листа переконані, що це, зокрема, допоможе обороні Бахмута, компенсувати чисельну перевагу російської армії, в артилерійських боєприпасах.

"Ми глибоко розчаровані небажанням вашої адміністрації надати Україні потрібний тип і кількість далекобійних вогневих засобів і можливостей маневрування для створення та використання оперативних проривів проти росіян в інших місцях в Україні", - зазначається у листі.

Сполучені Штати мають на озброєнні приблизно три мільйони таких снарядів, більшість сконцентрована на американських та європейських базах. Наголошується, що вони доволі ефективні, що дозволило б компенсувати дефіцит 155-мм та інших артснарядів.

"Один постріл може забезпечити такий самий або більший бойовий ефект, як і п'ять або більше пострілів, озброєних GMLRS-U або іншими осколково-фугасними снарядами", - зауважили сенатори.

Раніше "Апостроф" розповідав, скільки російських окупантів загинуло під Бахмутом.

  • Вас може зацікавити:

Яку зброю може отримати Україна за підсумками зустрічі "Рамштайн-10": список

Як російський винищувач збив американський безпілотник над Чорним морем: опубліковано відео

Як інцидент з безпілотником вплине на відносини між Росією та США: думка аналітиків