RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

"Втратила свій голос": Росія виступила з погрозами через вступ Фінляндії до НАТО

У вівторок, 4 квітня, Глава МЗС Фінляндії Пекка Хаавісто підписав документ про вступ країни до НАТО, завдяки чому країна-агресор додатково отримала понад 1,2 тис км кордонів з НАТО, що стало збільшенням більш ніж удвічі лінії "безпосереднього зіткнення".

У МЗС РФ вже заявили, що у зв'язку з цим будуть змушені "вжити заходів у відповідь як військово-технічного, так і іншого характеру з метою усунення загроз національній безпеці".

Читайте також: Процес пішов: Туреччина ухвалила несподіване рішення щодо членства Фінляндії в НАТО

Як зазначили у відомстві, конкретні кроки в оборонному будівництві на північно-західних рубежах Росії залежатимуть від умов інтеграції країни до Північноатлантичного альянсу, включаючи розміщення на її території військової інфраструктури та ударних систем озброєнь.

"Вступивши до НАТО, Фінляндія остаточно відмовилася від своєї самоідентичності та будь-якої самостійності, чим вона відрізнялася у міжнародних справах протягом десятиліть", - заявили у відомстві Лаврова, додавши, що таким чином Фінляндія нібито стала "одною з малих країн-членів альянсу, які нічого не вирішують, втративши свій особливий голос у міжнародних справах".

Також приєднання Гельсінкі до НАТО не може не вплинути і на російсько-фінляндські двосторонні відносини, - йдеться у заяві МЗС РФ.

Нагадаємо, що раніше президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден підписав протоколи, які підтверджують приєднання Швеції та Фінляндії до НАТО.

  • Вас може зацікавити:

Угроза гібридної атаки: Фінляндія збудує паркан на кордоні з Росією

Бояться вступу до НАТО? Росія випробувала крилату ракету біля Фінляндії та Швеції

Європейська країна заявила про готовність воювати з Росією