RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

Не час розслаблятись: Зеленський емоційно звернувся до українців

Президент України Володимир Зеленський зазначив, що наша країна зараз потребує не меншої єдності, ніж рік тому: пасивно сподіватися на перемогу – безглуздо.

Про це заявив глава держави у традиційному відеозверненні.

Читайте також: Відео виступу Зеленського на церемонії "Золотий глобус"

"Ми зараз на такому етапі війни, коли важливо і нашому суспільству, і партнерам не втрачати почуття шляху, яким повинні пройти. Конкретно шляху. Шляху, який попереду", - заявив він.

Президент зазначив, що порівняно з минулим роком у багатьох місцях нині тихіше, але це не означає, що можна десь ігнорувати війну чи бути менш сконцентрованими на допомозі державі.

"Нам вдалося зробити багато разом із партнерами для захисту людей, України, усієї Європи. Але це не означає, що зараз – час спочивати на лаврах. Так само, як у складі Ставки кожен відповідає за свою частину оборони держави, на шляху до перемоги кожному і кожній слід розуміти: а що ваші кроки до перемоги? Але чи на весь шлях вистачає цих кроків?" - заявив він.

Також сьогодні президент України Володимир Зеленський провів зустріч із американським бізнесменом і філантропом Говардом Баффетом, який перебуває в нашій країні. Американський бізнесмен зазначив, що окрім підтримки низки проектів безпосередньо в нашій країні, він намагається розповідати про Україну та український народ в Америці на різних публічних майданчиках.

У ході зустрічі вони також обговорили питання допомоги у гуманітарному розмінуванні українських земель, зокрема на території Херсонської області. Зеленський зазначив, що значну частину Херсонщини було деокуповано минулої і надзвичайно потребує розмінування, адже навесні традиційно починається посівна, а цей край має дуже розвинений агропромисловий комплекс.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" розповідав про те, що Річард Бренсон приїхав до Києва, мільярдер зустрівся з Володимиром Зеленським.

  • Вас може зацікавити:

Майже 500 росіян вирушили на "концерт Кобзона": свіже зведення втрат окупантів в Україні

Вони зробили три головні помилки: військовий пояснив, чому зник наступ окупантів

Спочатку виснажуємо їх у Бахмуті: у Зеленського назвали терміни масштабного контрнаступу ЗСУ