RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

США розширили обмеження проти Росії: хто потрапив до списку санкцій

12 квітня Міністерство фінансів Сполучених Штатів запровадило нові санкції проти 120 осіб, компаній та організацій, пов'язаних з Росією.

Про це повідомляє пресслужба Мінфіну США.

Читайте також: США заборонили експорт низки товарів до Росії та Білорусі: повний список

Зокрема, санкційні обмеження поширили на російського віцепрем'єра Марат Хуснулліна, олігарха Алішера Усманова. Спільно з Британією США запровадили санкції проти холдингу USM Holding, пов’язаного з Усмановим. Також щодо компаній, пов’язаних із холдингом, що базуються в РФ, Узбекистані, Швейцарії та ОАЕ.

Під санкції потрапили оператор зв’язку "Мегафон", "Юнармія", ПВК "Патріот", кілька торгових кораблів, Ковровський механічний завод, а також Лебединський та Михайлівський ГЗК.

Окремо Держдепартамент США вніс у санкційний перелік осіб та компанії, що працюють в оборонній галузі російської економіки та підтримують війну РФ проти України, а також додаткові компанії, пов'язані з держкорпорацією "Росатом".

Також санкції стосуються закордонних компаній-посередників. Зокрема, китайської компанії HEAD Aerospace, яка займалась постачанням росіянам супутникових знімків території України, зареєстрованого в Угорщині Міжнародного інвестиційного банку, компанії з Туреччини, Гонконгу та ОАЕ, які сприяють в обході санкцій та імпорті електроніки, коптерів та інших іноземних товарів для оборонної сфери.

Нагадаємо, що Японія ввела заборону на експорт багатьох товарів до країни-агресора.

  • Вас може зацікавити:

В обмін на дрони-камікадзе: ЗМІ дізналися, що РФ постачає Ірану

Буде складно: в ЄС пояснили проблему із конфіскацією активів РФ на користь України

Війна їх не хвилює: китайські компанії опинились у центрі великого скандалу