RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

12 травня

Всі новини

Генштаб, МО і СБУ закликали ВРУ відкласти розгляд законопроєкту про повернення 30 тисяч військовим: названо альтернативу

Керівництво силових відомств висловилося проти рішення Верховної ради щодо повернення доплат у 30 тисяч гривень в тому вигляді, як воно було прийняте.

Лист оприлюднив керівник президентської фракції "Слуга народу" Давид Арахамія.

Лист підписали міністр оборони Олексій Резніков, міністр внутрішніх справ Ігор Клименко, головнокомандувач Збройних сил Валерій Залужний, начальник Генерального штабу ЗСУ Сергій Шаптала, голова Держприкордонслужби Сергій Дейнеко, командувач Нацгвардії Юрій Лебідь, голова СБУ Василь Малюк.

Читайте також: "Спецоперація" йде по плану: ЗСУ ліквідували ще 460 окупантів і 9 артсистем

Військові вважають, що проголосована нещодавно правка не вирішує питання, пов’язані з грошовою винагородою, зокрема, строковиків і курсантів; її текст не враховує особливостей проходження служби в різних регіонах і виконання завдань різного ступеня складності; система оплати праці має бути справедливою і забезпеченою бюджетним фінансуванням, а не просто існувати на папері; популізм у цьому питанні може мати вкрай негативні наслідки й викликати розчарування.

Автори листа пропонують надалі розробляти нормативну базу щодо оплати праці захисників більш диференційовано і головне – із залученням командування та представників сектора нацбезпеки й оборони.

За словами Арахамії, питання військових не можна вирішувати без участі самих військових.

"Тому будемо пропонувати відкласти розгляд постанови №8312-П і негайно створити робочу групу з представників Верховної ради, уряду та силового блоку, щоб напрацювати фінальне рішення стосовно чутливого для суспільства питання оплати праці наших захисників", - повідомив він.

Нагадаємо, 10 квітня Верховна Рада повернула доплату у 30 тисяч гривень військовослужбовцям, а також співробітникам Нацполіції та ДСНС, які проходять службу у тилу.

Раніше наказом Міноборони України з 1 лютого військовим у тилу було скасовано доплати у 30 тисяч гривень. Це викликало обурення в українському суспільстві, а на сайті президента з'явилася петиція з вимогою повернути доплати.

Як ми писали, 1 травня набрав чинності закон щодо надання одноразової фінансової допомоги за шкоду життю та здоров’ю через військову російську агресію працівникам об’єктів критичної інфраструктури, держслужбовцям та посадовим особам місцевого самоврядування.

Вас може зацікавити:

Нова грошова допомога з 1 травня: хто зможе отримати

Виплати пенсій біженцям із України: що треба знати про нові правила

Україна отримала грант від США у 1,25 млрд доларів: куди підуть гроші