RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Зеленський у Нідерландах зустрівся з українськими військовими і підтримав поранених бійців. Фото і відео

Український президент Володимир Зеленський після Фінляндії відвідав Нідерланди, де зустрівся з українськими військовими та ознайомився із зразками озброєння, яке передається нашій країні.

Про це йдеться на офіційному сайті глави держави.

Зеленський зустрівся із військовослужбовцями, які проходять навчання у Нідерландах, курсантами Військового інституту КНУ ім. Шевченка, а також із пораненими героями, які перебувають на реабілітації у лікувальних закладах.

"Тут і зараз ми бачимо, що таке допомога та захист життя. Це найпочесніша місія – робити все, щоб життя перемогло", – наголосив він.

Звертаючись до Прем'єр-міністра Нідерландів Марка Рютта та міністра оборони Нідерландів Кайсі Оллонгрен, президент подякував їм усім, хто допомагає Україні.

Він заявив про те, що зброя з цієї бази берегтиме нормальну, вільну, засновану на повазі до життя українців та всіх європейців.

Зі свого боку, Кайса Оллонгрен зазначила, що ця база – одна з локацій, на якій Нідерланди готують військове обладнання та озброєння для України.

Міністр оборони повідомила, що Нідерланди підготували для потреб Міжнародного кримінального суду мобільну лабораторію судмедекспертизи в Україні. Це важливо для залучення до винних у злочинах.

Крім того, Зеленський поспілкувався з експертами-криміналістами, які займаються збиранням доказів російських злочинів на території України.

Як ми повідомляли, Україна отримає від Данії чергову партію військової допомоги.

Вас може зацікавити:

"Втратила свій голос": Росія виступила з погрозами через вступ Фінляндії до НАТО

Шпигунський скандал: Швеція висилає з країни російських дипломатів

Підготовка до активної оборони: чому НАТО змінює стратегію