RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

У Зеленського відповіли на прохання зрадника Богуслаєва про обмін в Росію

В Офісі Президента України прокоментували заяву від затриманого за підозрою у співпраці з Росією колишнього керівника "Мотор Січі" В'ячеслава Богуслаєва про ймовірність обміну.

Позицію озвучив радник голови ОП Михайло Подоляк, передає 24 Канал.

Читайте також: Використовуємо різні інструменти: як Україна повертає своїх бійців із полону

Він вважає, що Богуслаєв повинен отримати максимум жорсткий кримінальний вирок з найбільшим терміном. Важливо юридично зафіксувати як кримінального злочинця та зрадника.

"Історично важливо фіксувати таких людей, щоб до кінця існування їхнього роду, всі розуміли, хто це був. Він під час повномасштабної війни, коли громадян його країни жорстоко вбивали та ґвалтували, продовжував підтримувати тих, хто це робив", - зазначив Подоляк.

Це важливо зробити, щоб потім не було розмов про те, що він "підіймав виробництво "Мотор Січі", та "має великі заслуги економічного характеру". Тоді як саме він саботував будь-які дії "Мотор Січі", зокрема, можливість передачі гелікоптерів ЗСУ. Також заохочував росіян завдавати ракетні атаки навіть по власному підприємству.

Водночас радник зауважив, що якщо йтиметься про обмін на велику кількість українців, то це зробили б.

"Якщо ми зможемо за суб'єкта Богуслаєва забрати тисячу наших хлопців, то безумовно підемо на обмінні процеси", – наголосив він.

Цим питанням займатиметься штаб, який опікується обміном полоненими. Він має визначити пріоритети під час обміну тих чи інших громадян.

Богуслаєва затримали за підозрою у співпраці з країною-агресоркою у жовтні минулого року. У лютому 2023-го отримав нову підозру у співпраці з бойовиками на Донбасі.

Нагадаємо, раніше СБУ оприлюднила аудіозаписи, які свідчать про причетність Богуслаєва до постачання різних запчастин для РФ.

  • Вас може зацікавити:

Російського "омбудсмена" викрили на брехні про обмін військовополоненими

Як виживали і що їли в російському полоні: розповіді бійців ЗСУ, відео

СБУ наклала арешт на майно голови "Мотор Січ": названо неймовірну суму