RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Папа Римський не стримав емоцій під час молитви за Україну: відео

Під час традиційної молитви до Діви Марії Папа Римський Франциск, який визнав Росію агресором, розплакався, коли хотів вимовити слова подяки від українців.

Про це повідомляє Vatican News.

У четвер, 8 грудня, на Іспанській площі в Римі понтифік промовляв традиційну молитву до Діви Марії біля статуї Непорочного Зачаття, говорячи слова подяки від імені різних людей.

Читайте також: Папа Римський зробив гучну заяву про постачання зброї в Україну

"Пречиста Діво, сьогодні я хотів би принести Тобі подяку українського народу... ", - сказав Папа Римський і після цих слів його голос затремтів від сліз.

Кілька секунд тривала пауза, і підбадьорений оплесками людей на площі глава Католицької церкви продовжив: "Я хотів би передати подяку українського народу за мир, який ми давно просимо у Господа. Але я все ще повинен представити Тобі благання дітей, старих, батьків і матерів, молодих людей цієї змученої землі, але насправді ми всі знаємо, що Ти з ними і з усіма стражданнями, як Ти була біля хреста Свого Сина, дякую тобі, Мати наша, дивлячись на Тебе, безгрішну, ми можемо продовжувати вірити і сподіватися, що любов переможе ненависть, що правда переможе брехню, прощення переможе образу, мир переможе війну".

Нагадаємо, Папі Римському Франциску подарували уламок російської міни, яка зруйнувала фасад будівлі української греко-католицької церквиу Ірпені.