RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Зеленський і Шольц відвідали навчання ЗСУ в Німеччині: фото та відео

Під час свого перебування у Німеччині президент України Володимир Зеленський разом з німецьким канцлером Олафом Шольцем відвідав військову базу в Аахені, де українські захисники проходять навчання у Бундесвері.

Про це повідомляє Офіс президента України.

Читайте також: Вступ України до НАТО: у Німеччині підписали важливу декларацію

"Хочу подякувати вам, хлопці, за те, що представляєте нашу державу. Ми сьогодні розмовляли з канцлером – усі поважають наші Збройні Сили. Ми вас чекаємо вдома, повертайтеся й робіть нашу армію на полі бою ще потужнішою", – заявив український лідер.

Він також подякував Шольцу за підтримку тренувальної місії для українських воїнів.

Крім того, Зеленський вручив захисникам державні нагороди. Вони отримали ордени "За мужність" ІІІ ступеня за особисту мужність, самовіддані дії, виявлені в захисті державного суверенітету й територіальної цілісності України, а також зразкове виконання військового обов’язку.

Водночас канцлер та глава української держави подивилися на зразки німецької військової техніки, на якій проходять навчання бійці та яку відправляють на фронт ЗСУ.

Фото: president.gov.ua

Фото: president.gov.ua

Раніше ми писали, канцлер Німеччини Олаф Шольц офіційно оголосив про новий пакет військової допомоги Україні на загальну суму 2,7 млрд євро.

  • Вас також може зацікавити:

"Путін обрав катастрофу, і він один проти всіх": Зеленський виступив із потужною промовою на врученні премії Карла Великого

Папа Римський Франциск прийняв Зеленського у Ватикані: деталі зустрічі

Зеленський прибув до Парижа на зустріч із Макроном: перші подробиці