RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

В Пентагоні переоцінили військову допомогу Україні на $3 мільярди: чому це добре для Києва

У Міністерстві оборони Сполучених Штатів виявили помилку в обліку вартості озброєння, яке Україні передавали зі своїх складів.

Про це інформує агенція Reuters, посилаючись на джерела в Сенаті та американському оборонному секторі уряду.

Читайте також: США виділять Україні новий пакет допомоги на величезну суму: названо термін

Зазначається, що помилка обліку призвела до переоцінки вартості зброї. У підсумку - число виявилось завищеним на приблизно три мільярди доларів.

Співрозмовники пояснили, що Міноборони США використовувало для оцінки допомоги вартість обладнання, яким буде заміщена передана зброя. Ця ціна менша, з урахуванням амортизації.

За словами представника відомства, сума "переоціненої" допомоги може ще зрости, адже Пентагон планує вивчити ситуацію ретельніше.

Переоцінка допомоги означає, що Штати мають більше додаткових коштів, ніж вважалося до цього, тому може не виникнути потреби узгоджувати ще один пакет фінансової допомоги між Адміністрацією Президента та Конгресом.

Раніше деякі чиновники висловили занепокоєння тим, що фінанси на підтримку ЗСУ можуть закінчитися вже до середини літа цього року.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" розповідав про те, що Україна отримала від Великобританії модифіковану версію вертольота Sea King, який допоможе ЗСУ проводити рятувальні та пошукові операції, зокрема завдяки пошуковому радару та комп'ютеризованій системі керування польотом.

  • Вас також може зацікавити:

Україна отримає від Канади новий пакет допомоги: що до нього входить

У ЄС готують черговий пакет санкцій проти Росії: що відомо

США оголосять про нову військову допомогу Україні: що увійде до пакету на $1,2 мільярда