RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

США збільшать постачання озброєння: що ще отримає Україна

США здійснять додаткове постачання озброєння в Україну, зокрема БМП Bradley та танки Abrams. Про це заявив під час прес-конференції у Вашингтоні прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький. Таку заяву він зробив після зустрічі з віцепрезидентом США Камалою Гарріс.

Про деталі пресконференції повідомляє УКРІНФОРМ.

Американці робитимуть додаткове постачання озброєння в Україну, зокрема, ми говорили про БМП Bradley, танки Abrams. Це вже питання для американців”, - зазначив прем’єр-міністр Польщі.

Моравецький також переконаний, що закупівля Україною зброї у Польщі на кошти міжнародних інституцій є позитивною для польської промисловості.

Читайте також: Зброї буде ще більше: Канада надасть Україні кулемети та патрони

Ці кошти потрапляють до Києва, а Київ замовляє в Польщі Rosomak (БТР), Rak (самохідні міномети), Krab (САУ), Piorun (ПЗРК) та багато інших видів зброї”,- підкреслив він.

Моравецький переконаний, що поляки зробили все, що від них залежало щодо військової допомоги Україні.

Звичайно, ми намовляли американців, аби вони якомога ширше допомагали, оскільки від цього залежить, як швидко може бути завершена війна перемогою України”,- наголосив польський прем’єр.

Візит прем’єр-міністра Польщі до США триватиме до 13 квітня. Головними темами візиту є питання безпеки Польщі, допомоги Україні, польсько-американська економічна співпраця, а також питання співпраці між країнами у сфері енергетики.

Як повідомлялося раніше, Польща на замовлення України надасть ще 50 колісних бронетранспортерів Rosomak. Відтак, українська армія отримає партію зі 150 польських БТР.

Вас також може зацікавити:

Більше, ніж очікувалося: скільки БТР Rosomak отримає Україна від Польщі

Дивлячись, де розмістять: експерт пояснив вагомість постачання ППО Patriot в Україну

Танки Abrams для України: Пентагон уклав контракт на виготовлення на $27,1 млн