RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Країни G7 зробили спільну заяву щодо війни в Україні

На сайті Білого дому з'явилася спільна заява країн G7 щодо України, в якій йдеться про подальшу підтримку нашої країни у боротьбі з російськими загарбниками, що передбачає фінансування України, додаткові санкції для РФ та інші заходи.

Про це йдеться на сайті Білого дому.

"Мир в Україні не може бути досягнутий без повного і беззастережного висновку російських військ. Це має включатися в кожен заклик до миру. Ми запроваджуємо додаткові санкції, щоб збільшити витрати Росії та тих, хто підтримує її військові зусилля", - йдеться у повідомленні.

Учасники підтвердили свою рішучість об'єднати зусилля у протистоянні незаконній, необґрунтованій та неспровокованій агресивній війні Росії проти України. Крім того, вони висловили глибоке занепокоєння щодо безвідповідального захоплення та військової мілітаризації Запорізької атомної електростанції Росією.

Читайте також: Країни G7 відстрочили сплату боргів Україною: які умови висунули

Зазначається, що країни й надалі підтримуватимуть Україну у сфері безпеки стільки, скільки потрібно – фінансову програму наступного року вже підтвердили. Зусилля українського уряду підтримали у боротьбі з корупцією та приділили особливу увагу узгодженій політиці санкцій проти Росії, наголошуючи на єдності у цьому питанні.

"Ми ще більше обмежимо доступ Росії до нашої економіки", - йдеться у заяві.

Учасники наголосили на необхідності РФ сплатити довгострокове відновлення України та понести відповідальність за напади на цивільне населення та критично важливу громадянську інфраструктуру. Поки це не буде зроблено, країни G7 мають намір зберігати активи РФ замороженими, а на використання Росією міжнародної фінансової системи вводитимуться обмеження.

Також G7 пообіцяли продовжити знижувати залежність від РФ у сфері ядерної енергетики.

Раніше ми писали, що МВФ готує пакет допомоги Україні на 16 млрд доларів.

  • Вас може зацікавити:

Списати не можна заплатити: чи пробачать Україні зовнішній борг

Мародерство, гідне покарання: чому Мінфін відмовляється від списання українських боргів

Прогноз на 2023 рік невтішний: на скільки та чому зростуть ціни в Україні