RU  UA  EN

Вівторок, 14 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.25
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

14 травня

13 травня

Всі новини

Країни G7 відстрочили сплату боргів Україною: які умови висунули

Україна отримала відстрочку від груп кредиторів, до якої входять країни "Великої сімки", до 2027 року, коли завершується чинна програма МВФ.

Про це заявили у міністерстві фінансів Канади.

Повідомляється, що представники всіх країн-членів Групи зібралися 23 березня та узгодили єдину позицію щодо українського державного боргу.

“Надання фінансових запевнень Групою кредиторів України передбачає продовження заморожування погашення заборгованості з 1 серпня 2022 року протягом періоду дії програми МВФ (2023-2027 рр), відповідно до національного законодавства держав-кредиторів”, - йдеться у поширеному повідомленні.

Читайте також: МВФ готує пакет допомоги Україні на 16 млрд доларів:названо дату

Зазначається, що після досягнення стабільності в економіці України або після закінчення програми МВФ, країни-кредитори планують вжити додаткових заходів для зменшення кредитного навантаження на Україну.

“Група кредиторів України запропонує боргове рішення, яке відповідатиме параметрам програми МВФ за умови, що зовнішні приватні кредитори нададуть не менш вигідні умови”, - розповіли у канадському Мінфіні.

Члени Групи кредиторів закликали й інших двосторонніх кредиторів “швидко укласти не менш вигідну угоду з урядом України щодо боргових умов”.

Нагадаємо, до Групи кредиторів України входять Канада, Франція, Німеччина, Японія, Велика Британія та США. Спостережний статус мають Австралія, Австрія, Бельгія, Бразилія, Данія, Фінляндія, Ірландія, Ізраїль, Італія, Корея, Нідерланди, Норвегія, Іспанія, Швеція та Швейцарія.

Раніше ми писали, що МВФ готує пакет допомоги Україні на 16 млрд доларів.

Вас може зацікавити:

Списати не можна заплатити: чи пробачать Україні зовнішній борг

Мародерство, гідне покарання: чому Мінфін відмовляється від списання українських боргів

Прогноз на 2023 рік невтішний: на скільки та чому зростуть ціни в Україні