RU  UA  EN

Пʼятниця, 21 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 червня

Всі новини

Рєзніков анонсував нову зустріч у форматі "Рамштайн": коли відбудеться

Міністр оборони України Олексій Резніков анонсував нову зустріч у форматі "Рамштайн".

Про це глава Міноборони повідомив у своєму Facebook.

За його словами, новий "Рамштайн" пройде наступного тижня. Резніков зазначив, що під час зустрічі союзники обговорять посилення української протиповітряної оборони.

Читайте також: Коли Україна отримає літаки F-16: Міноборони назвало дату

"Зміцнення ППО/ПРО залишається нашим пріоритетом №1. Наземні системи - від ПЗРК потужних батарей - і ракети до них незмінно у фокусі. Про це ми говоритимемо з колегами на черговій зустрічі у форматі Рамштайн наступного тижня", - наголосив Резніков у своєму Facebook.

За словами глави Міноборони, надання Україні багатоцільової західної авіації було одним із його прохань, яке він вказав у листі Санта Клаусу. За чергову військову допомогу Резніков подякував США, Нідерландам, Данії, Бельгії та Португалії.

"Західні літаки стануть важливим елементом захисту українського неба. Сучасна авіаційна платформа – це саме те, чого нам зараз не вистачає в системі ППО/ПРО, щоб захистити наші мирні міста та наших воїнів на фронті. Наші повітряні аси не менш майстерні, ніж українські екіпажі Patriot'ів, Iris'ів чи NASAMS'ів. Упевнений, що вони зроблять свою роботу на найвищому рівні", - резюмував міністр.

Також читайте матеріал "Апострофа": Попереду не спринт, а справжній марафон: за якою програмою Британія готуватиме на F-16 пілотів ЗСУ

Вас може зацікавити:

Навчання на танках Abrams та нова допомога союзників: підсумки зустрічі Рамштайн-11

Україна отримає від Канади новий пакет допомоги: що до нього входить

США навчатимуть бійців ЗСУ на танках Abrams: названа дата