RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

Всі новини

Попереду не спринт, а справжній марафон: за якою програмою Британія готуватиме на F-16 пілотів ЗСУ

Навчання українських пілотів управлінню винищувачами F-16, яке розпочне Британія, ймовірно складатиметься з п'яти етапів і триватиме упродовж дев'яти місяців.

Про це повідомляє Defence-ua.

Читайте також: Чому F-16 важливіше для ЗСУ: у Повітряних Силах дали чітку відповідь

"Питання, скільки часу займе навчання є одним з найголовніших. Враховуючи те, що одним з найвигідніших кандидатів на посилення ЗСУ є винищувач F-16, цілком можливо знайти реальну тривалість курсу навчання на цей літак. І ось що пише про строки та зміст навчання безпосередньо US Air Force у матеріалі присвяченому діяльності тренувальної авіабази Luke у місті Фенікс, штат Аризона", - повідомляє видання.

Загалом навчання складається з п'яти етапів. Під час першого місяця проведуть академічні навчання із вивчення основних систем F-16 та аварійних процедур. Далі передбачений "перехідний етап": опанування роботи на авіасимуляторі. Після цього відбудуться чотири вильоти на двомісному F-16D та перший одноосібний на F-16C. Потім передбачені шість вильотів з нічними та груповими польотами, а також контрольним, де перевірятимуть всі навички пілотування.

Після цього пілот матиме статус допущеного до пілотування F-16 за будь-яких погодних умов.

Далі передбачений курс бойової підготовки "повітря-повітря". Має бути 26 вильотів, із використанням озброєння, тактики повторного бою на різноманітних дистанціях. Проведуть курс "повітря-земля": 26 вильотів, з польотами на надмалій висоті, застосування різних типів озброєнням, отримання тактичних навичок.

Також є місячний курс зі знищення протиповітряної оборони противника. Його проводять виключно на F-16 Block 50, із застосуванням систем бойового літака.

"Загальна тривалість курсу пілотування F-16 становить дев'ять місяців. І мова йде про базову підготовку військових льотчиків. Не про відомий Top Gun, який призначений для пілотів морської авіації, чи навчання з Aggressor squadron, яке необхідно для отримання досвіду максимально приближеного до бойового", - зауважує видання.

При цьому цілком можливо, що курс для українських пілотів переглянуть та скоротять. Проте за словами речника Повітряних Сил Збройних Сил України полковника Юрія Ігната, навіть у таких випадках мова йшла б про шість місяців.

Нагадаємо, раніше міністр оборони Олексій Резніков зазначив, що Україні потрібні сучасні літаки, але союзники затягують із наданням таких винищувачів, оскільки зазначені системи дуже складні та потребують величезних фінансових витрат.

  • Вас може зацікавити:

Є речі важливіші за передачу МІГів: офіцер ЦАХАЛА про візит Зеленського до Польщі

Потрібна будь-яка авіація: експерт про передачу МІГ-29 Україні

Швидко не вийде: коли Великобританія поставить Україні винищувачі Eurofighter