RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

США навчатимуть бійців ЗСУ на танках Abrams: названо дату

На сьогоднішній зустрічі Контактної групи з оборони України у форматі "Рамштайн" було вирішено, що навчання українських військових на американських танках Abrams розпочнуться вже найближчими тижнями.

Про це повідомляє Associated Press.

Читайте також: Leopard і Abrams проти російських танків: думка військового аналітика

Повідомляється, що 31 танк Abrams прибуде на полігон Графенвер у Німеччині наприкінці весни. Українські військові розпочнуть навчання через кілька тижнів, вони триватимуть приблизно десять тижнів.

За інформацією джерела, навчання будуть проходити не на тих танках, які Вашингтон передасть Києву, тим часом в Америці вже оновлюють 31 бойовий танк M1A1 для відправки на передову в Україну.

"Ця ідея полягає в тому, щоб українські війська пройшли підготовку до того моменту, коли оновлені танки будуть готові і можуть виконувати бойові завдання. Ці машини переоснащуються під потреби України", - повідомляється в Associated Press.

Близько 250 українських військових пройдуть підготовку. Деяких навчатимуть керувати танками, інших - ремонтувати та обслуговувати їх. Після перших десяти тижнів також можуть провести додаткове навчання, як вести бій та маневрувати з танками.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" розповідав про те, які танки передадуть Україні найближчим часом.

Вас також може зацікавити:

Скільки танків Abrams отримає Україна від США: у Bloomberg назвали цифру

ЗСУ отримали від Німеччини системи Patriot: що відомо

США збільшать постачання озброєння: що отримає Україна