RU  UA  EN

Субота, 25 травня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 42.95
НБУ:USD  39.80
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 травня

24 травня

Всі новини

Зеленський призначив нового заступника голови СБУ: батько чиновника має паспорт РФ

Президент Володимир Зеленський призначив Сергія Наумюка заступником голови Служби безпеки України. Його родичі отримали паспорти РФ та їздили в Україну через російський кордон після початку війни з РФ у 2014 році.

Указ про призначення 24 травня з’явився на сайті глави держави.

Читайте також: Призначено нових заступників глав МВС та Міноборони України: повний список

За словами самого Наумюка, він з 2015 року працював у НАБУ. Очолював другий та четвертий підрозділи детективів. Після початку повномасштабного вторгнення Росії у лютому 2022 року був мобілізований в один із підрозділів СБУ, але планував повернутися до НАБУ. У 2023-му Наумюк подавався на конкурс, щоб стати директором НАБУ, його допустили до другого етапу - співбесіди.

Як повідомляє Судово-юридична газета, у комісії тоді виникли питання до Наумюка через російське громадянство його батьків та брата, проживання батьків в окупованому Луганську та роботи брата у банку в Москві. Сам Наумюк тоді пояснив, що всі родичі зараз перебувають на території США і подали заяви про відмову від паспортів Росії, яку ще не розглянуто.

Нагадаємо, ми писали про те, що 24 січня з посади заступника міністра оборони України звільнено В'ячеслава Шаповалова після скандалу із закупівлями оборонного відомства продуктів для ЗСУ за завищеними цінами.

Вас також може зацікавити:

Три відставки – три причини: з чим пов'язане звільнення голів військових адміністрацій

Кадрові ротації в Міноборони: навіщо Резнікова нова команда

Позбавляються не своїх? У НАБУ скандал через призначення заступника керівника