RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

Санкції проти РФ: у США готують нові обмеження через атаки по Україні

У Сполучених Штатах заявили про підготовку нових санкцій проти Росії через чергові атаки по Україні.

Про такі плани повідомив державний секретар США Ентоні Блінкен під час візиту у Швецію, пише "Європейська правда".

Читайте також: Ніч була пекельною: Київ пережив найруйнівнішу атаку дронами. Фоторепортаж

За його словами, 31 травня Сполучені Штати збираються оголосити про нові санкційні обмеження проти країни-агресорки. Вони, зокрема, стосуватимуться технологій, що використовують у виготовленні іранських дронів-камікадзе Shahed-136, адже ними росіяни атакують українські міста.

"Завтра ми оголосимо про нові заходи, які доповнять наші заходи з експортного контролю технологій, виявлених в іранських дронах, які використовуються для ударів по українських цивільних людях і цивільній інфраструктурі", – пояснив Блінкен.

Також нові санкції будуть спрямовані на протидію дезінформації РФ та захист правозахисників у мережі Інтернет.

Росія з літа минулого року почала використовувати в Україні дрони іранського виробництва Shahed-136, які називає нібито власними розробками "Герань". Відтоді Штати та інші західні країни почали запроваджувати санкції проти іранських підприємств і осіб, причетних до виробництва дронів і надання їх РФ.

При цьому офіційно Іран визнав, що постачав Росії невелику партію безпілотників перед війною у лютому минулого року. Однак ЗМІ постійно пишуть, що Москва продовжує отримувати зброю від Ірану. Ймовірно, через Каспійське море.

Раніше координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі заявляв, що санкції впливають на здатність Кремля вести війну. За його словами, інакше Москва не зверталася б до Ірану по безпілотники та не намагалася купувати снаряди в Північній Кореї. Оскільки економічні обмеження та заходи експортного контролю проти РФ не дають їй виробляти нове озброєння.

Нагадаємо, російські окупаційні війська продовжують тероризувати столицю - у ніч проти 30 травня ворог вчергове атакував Київ, що стало третім повітряним нападом за добу та 17-им за травень. Внаслідок атаки пошкоджено кілька будівель, спалахнули пожежі, є поранені та загиблі.

  • Вас може зацікавити:

В Києві під час вибухів охорона ТРЦ не впустила людей в метро

Київ атакували "Іскандерами": Залужний розкрив деталі другої за добу атаки РФ

Летіли по балістичній траєкторії: Ігнат розповів перші деталі удару РФ по Києву