RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

Сунак підтримав вступ України в НАТО: Путін має отримати потужний сигнал

Україна має зайняти своє цілком законне місце у НАТО, тим самим російський диктатор Володимир Путін отримає чіткий сигнал, що країни світу не припинять підтримувати Київ в його боротьбі за незалежність.

Про це, як інформує CNBC, на полях саміту Європейської політичної спільноти у Молдові заявив прем'єр-міністр Британії Ріші Сунак.

Прем'єр Британії погоджується зі словами Генерального секретаря Північноатлантичного Альянсу Єнса Столтенберга, який заявив, що "двері НАТО відчинені для нових членів", тим самим маючи на увазі Україну.

Читайте: Україна стане членом НАТО, але є умова: генсек Альянсу зробив важливу заяву

"Я згоден із генеральним секретарем НАТО: законне місце України – у НАТО", – заявив британський політик.

Також він додав, що країни-союзники надсилають "рішучий сигнал" очільнику Кремля Володимиру Путіну про те, що вони захищатимуть Україну в довгостроковій перспективі.

"Ми хочемо переконатися, що створили механізми безпеки для України на довгострокову перспективу, щоб надіслати дуже сильний сигнал Володимиру Путіну, що ми нікуди не йдемо", – зазначив він, додавши, що Британія підтримуватиме Україну не лише зараз, а й у довгостроковій перспективі.

Нагадаємо, що генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив про підтримку ініційованої українським президентом Володимиром Зеленським формули миру.

  • Вас може зацікавити:

Конфлікт з Росією може бути ще маштабнішим: міністр оборони Британії зробив прогноз

Нові санкції проти РФ: які обмеження оголосила Британія та анонсували США

Британія передасть Україні бойові БПЛА великої дальності — The Guardian