RU  UA

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Нові санкції проти РФ: які обмеження оголосила Британія та анонсували США

Великобританія оприлюднила низку нових санкцій проти Росії та розширила список підсанкційних осіб.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на The Guardian.

Читайте також: Євросоюз може ввести санкції проти китайських компаній, які допомагають РФ: у Пекіні відповіли

Згідно з інформацією видання, про нові обмеження прем'єр-міністр Британії Ріші Сунак оголосив під час візиту до Хіросіми на триденну зустріч світових лідерів Великої сімки. Сунак оголосив про введену урядом заборону на імпорт російських алмазів, міді та нікелю російського походження, а також алюмінію. Британський прем'єр заявив про очікування, що інші члени G7 наслідують цей приклад. На переконання Сунака, оголошені сьогодні санкції свідчать, що G7 залишається єдиною перед загрозою Росії та непохитною в підтримці України.

Крім заборони на імпорт, Британія також ввела санкції проти ще 86 пов'язаних із Володимиром Путіним осіб та компаній, таким чином збільшивши загальний список санкцій до більш ніж 1500 осіб.

"Заради глобального миру та безпеки ми повинні показати, що жорстоке насильство та примушення не приносять плодів", - сказав він.

Своєю чергою, радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван заявляв, що США оголосять пакет санкцій, пов'язаний із заявою G7, яка буде зосереджена на питанні ухилення від санкцій, що вже діють. Про повну заборону експорту до Росії не йдеться. До нового пакету антиросійських санкцій США увійдуть близько 300 компаній, фізосіб, суден та літаків. Крім того, експортні обмеження торкнуться 70 підприємств із Росії та інших країн.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що санкції створюють проблеми на російському ринку праці.

Вас також може зацікавити:

У ЄС готують черговий пакет санкцій проти Росії: що відомо

Росія-дірява: що зробили санкції з путінською економікою

Євросоюз ввів стелю цін на російські нафтопродукти