RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Жодного слова про агресію Росії: французький телеканал зняв скандальний сюжет про війну в Україні

Раніше французьке топ-ЗМІ потрапило у скандал з Кримом, а зараз французький телеканал TF1 випустив "польовий репортаж"-замальовку з позицій російських військ на окупованій території України, при цьому примудрившись жодного разу не згадати, чому армія країни-агресора знаходиться не на своїй території.

Про це йдеться у скандальному сюжеті Reportage dans les tranchées avec les soldats russes.

Читайте: Далекі від реальності: політолог розповів, у що сьогодні вірять росіяни

У відео присутні кадри дороги, яка веде до російських позицій, зйомки усередині бліндажів, коментарі окупантів про боєприпаси і дрони, які вони застосовують проти українських військових та кадри, як росіяни стріляють.

При цьому у сюжеті журналісти не надають ширший контекст про те, хто насправді є агресором у цій війні, розповідаючи лише про те, що конкретні російські військові очікують на гіпотетичний контрнаступ ЗСУ.

Репортаж французького каналу тривалістю 2,5 хвилини вийшов у четвер, 15 червня. Наразі його переглянули 136 тисяч користувачів.

Причому, глядачі не дуже схвально оцінили подачу матеріалу. "Яка ганьба! Навіщо ви зробили цей сюжет? Чому ви говорили із нападниками? Чому ви не сказали правду? Це скандально!", - пишуть у коментарях до відео.

Речник МЗС України Олег Ніколенко вважає, що репортаж французького телеканалу TF1 "пробиває нове дно журналістики".

"Репортаж TF1Info про те, що російські війська планують знищити ще більше міст на окупованих територіях України, пробиває нове дно журналістики", — наголосив він.

Своєю роботою французькі журналісти вихваляють "міць російської армії", чим паплюжать пам'ять тих, кого ця армія вбила, переконаний Ніколенко.

Крім того, як зазначив він, журналісти незаконно потрапили на тимчасово окуповану територію України.

Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки у свою чергу, зафіксував у сюжеті одразу декілька елементів російської пропаганди:

  • відсутність згадок про те, що російські військові здійснюють агресію проти України та знаходяться на окупованій території;
  • один із героїв сюжету розповідає про те, як окупанти готуються до українського контрнаступу;
  • у сюжеті є епізоди, де окупанти ведуть вогонь з кулемета, ракетної установки та літака, ймовірно, що по українським позиціям.

Також окупанти хизуються зброєю, якою планують вбивати українських солдатів.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що співробітник російського пропагандистського каналу "Росія 1" у Луганській області допомагав окупантам заряджати РСЗВ "Град" ракетами.

Вас може зацікавити:

"Екстремісти" та "зона СВО": ведучий росТБ записав Бєлгород в українські міста

Fox News припинила співпрацю з одіозним Карлсоном: йому знайшли "роботу"

"Влучання" по ЗРК Patriot в Києві: як брешуть в Росії і що кажуть на Заході