RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Чому Пригожин дав задню: ISW про "заколот" "вагнерівців" в Росії

Очільник ПВК "Вагнер" Євгеній Пригожин, який зненацька вирішив зупинити свій наступ на Москву, не зміг б вести бойових дій у столиці країни-агресора "без додаткової підтримки".

В традиційному огляді бойових дій аналітики ISW зазначають, що опівдні 24 червня, коли найманці "Вагнера" рухалися на північ з Ростова в напрямку Москви, Пригожин спочатку намагався зв'язатися з Адміністрацією президента Росії, але глава Кремля Володимир Путін відмовився говорити зі своїм "кухарем".

Після того, як Пригожин побачив відсутність широкої військової підтримки дій "Вагнера" та змінив свою думку щодо перспектив, Кремль вдався до переговорів за участю білоруського диктатора Олександра Лукашенка, керівника адміністрації президента Росії Антона Вайно та посла Росії в Білорусі Бориса Гризлова.

Читайте також: Обіцяв передати всім привіт: Пригожин після "заколоту" зник "з радарів"

Аналітики зазначають, що наслідки повстання "Вагнера" до кінця невідомі, як і те, чи буде реалізована угода, чи всі залучені сторони повністю її виконають, що Кремль і Міністерство оборони Росії мають намір робити з особовим складом "Вагнера", і чи підуть бойовики "Вагнера" на співпрацю, незважаючи на бажання Пригожина.

На їхню думку, наслідки угоди з Пригожиним для керівництва російського Міністерства оборони також залишаються неоднозначними.

Експерти вказують на те, що нові подробиці про склад підрозділів "Вагнера" свідчать про те, що Пригожин, ймовірно, не зміг би вести активні бойові дії в Москві без додаткової підтримки й саме тому він погодився на "мирну угоду".

У звіті також вказують, що деякі російські джерела припускають, що нинішній губернатор Тульської області Олексій Дюмін може замінити Сергія Шойгу на посаді міністра оборони, хоча ISW не може підтвердити ці припущення.

"Будь-які зміни в керівництві Міноборони стали б значною перемогою Пригожина, який пояснював свій збройний заколот прямими звинуваченнями Шойгу і Герасимова у загибелі десятків тисяч російських солдатів в Україні", – наголошується в огляді.

Раніше ми писали, скільки ПВК "Вагнер" збили літаків за добу.

  • Вас може зацікавити:

Це буде суїцид: Наєв оцінив ймовірність нападу "Вагнера" з Білорусі

"Ти нелюд, шерстюга!" Зеки з батальйону "Шторм Z" звинуватили Пригожина у підставі, відео

Сторони не виконали умови угоди: чому у "шоу" Пригожина ще рано викидати попкорн