RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Це буде суїцид: Наєв оцінив імовірність нападу "Вагнера" з Білорусі

Ймовірний напад ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина, якого "Шторм Z" назвав "шерстюгою", на територію України з боку Білорусі стане для найманців самогубством.

Про це розповів командувач Об'єднаних Сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв, повідомляє Military Media Center у Telegram.

Читайте також: У Росії вже назвали ім'я нового міністра оборони: це віддана Путіну людина, фото

Він запевнив, що ситуація у північній операційній зоні все ще стабільна та контрольована, а ЗСУ продовжують нарощувати оборонні засоби.

"Якщо ж таке станеться і ворог спробує перетнути державний кордон для них це буде ніщо інше, як самогубство. Наші воїни готові дати гідну відповідь будь-кому, хто наважується перетнути державний рубіж зі зброєю в руках", - наголосив Наєв.

Генерал-лейтенант уточнив, що наразі всі служби - від розвідки до інженерних військ - працюють у посиленому режимі. Водночас не зафіксовано нарощування техніки та сил ворога.

Нагадаємо, колишній начальник Генштабу армії Британії Річард Даннатт заявив, що є ймовірність атаки "вагнерівців" на Київ з Білорусі. За його словами, якщо Пригожин "зберіг навколо себе ефективну бойову силу, то він знову становить загрозу для українського флангу”.

  • Вас може зацікавити:

Сторони не виконали умови угоди: чому в "шоу" Пригожина ще рано викидати попкорн

Медведчук за лаштунками та спільники у Кремлі: хто допомагав Пригожину в "заколоті"

Як ЗСУ скористалися "заколотом" Пригожина: свіжа карта боїв та звіт ISW