RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Сторони не виконали умови угоди: чому у "шоу" Пригожина ще рано викидати попкорн

Найманці ПВК "Вагнер", незважаючи на угоду Олександра Лукашенка та Євгена Пригожина, продовжують контролювати деякі військові об'єкти ЗС РФ.

Про це інформують російські пабліки.

За даними каналу "Fighter bomber", найманці Євгена Пригожина зберігають контроль над аеродромом Міллерово, аеродромом Ростова та передовим командним пунктом ПКС РФ.

Читайте також: Нафтобаза, авіація на мільйони доларів і жива сила: у Росії підрахували збитки після "шоу" Пригожина

Зазначимо, що після заяви Євгена Пригожина про припинення заколоту свою заяву зробив спікер Кремля Дмитро Пєсков. На уточнююче питання про подальшу долю глави ПВК "Вагнер", підлеглий Путіна відповів наступне: "Кадрові перестановки в Міноборони є прерогативою президента РФ і навряд чи обговорювалися в ході контактів щодо врегулювання заколоту. Про якісь зміни на тему довіри Путіна Шойгу невідомо".

На тлі цих слів пропагандистські пабліки почали висувати свої теорії про те, які пункти були прописані в угоді Лукашенка та Пригожина. Telegram-канал "Рибар", який підтримує вторгнення в Україну, стверджує, що "кухар Путіна" вимагав відставки міністра оборони Сергія Шойгу та начальника Генштабу ЗС РФ Валерія Герасимова.

Канал "ВЧК-ОГПУ" висуває одразу дві версії заколоту Євгена Пригожина. Одним із бенефіціарів ПВК "Вагнер" є колишній особистий охоронець Путіна Олександр Дюмін, що може свідчити про фарс та "виставу" з боку бізнесмена.

"А у Путіна тепер є можливість позбутися генералітету, включаючи Шойгу, який в інших обставинах він не міг прибрати в силу особистих дружніх відносин, власних зобов'язань і зобов'язань перед друзями. Так, і взагалі, великий простір для кадрової перетряски. Марш показав хто є хто в його оточенні" , - йдеться у публікації.

Інше джерело зазначає, що протягом останніх місяців Пригожин намагався організувати зустріч із Путіним, проведення якої всіляко блокувало оточення Сергія Шойгу. І весь цей час, за неперевіреною інформацією, Міноборони РФ готувало ліквідацію власника ПВК "Вагнер" та частини самого підрозділу.

Пригожин розраховував, що після початку заколоту Путін стане на його бік, проте Сергій Шойгу зміг швидше зустрітися з президентом.

"І тільки після розмови Путіна з потенційним наступником і дуже близьким до нього Дюміним, ситуація повернулася вже проти Шойгу та Герасимова" , - додали в каналі.

Раніше ми розповідали, що Медведчук та Лукашенко допомагали Пригожину в організації перевороту.

Вас може зацікавити:

Кадиров дочекався кінця "заколоту" Пригожина і видав цікаве пояснення демаршу "вагнерівців"

Як ЗСУ скористалися "заколотом" Пригожина: свіжа карта боїв та звіт ISW

Справу закривають? У Кремлі вирішили подальшу долю Пригожина