RU  UA

"Порятунок" Пригожина: чому це є стратегічним програшем Лукашенка

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко показував свою перевагу перед главою Кремля Володимиром Путіним, переконуючи всіх, що це саме він його врятував, але це є стратегічний програш, оскільки останній ніколи цього не вибачить.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів заступник керівника Об'єднаного Перехідного Кабінету Білорусі, керівник Народного Антикризового Управління Павло Латушко.

Читайте: Скільки Росія витратила на утримання "вагнерівців": Путін назвав космічну суму

За словами дипломата, Лукашенко познайомився з Пригожиним дуже давно в Санкт-Петербурзі, коли приїздив до Путіна. Потім він контактував з Пригожиним, коли була "злита" справа вагнерівців. Тоді білоруський диктатор возив Путіну матеріали по цій справі.

"Проте зараз Лукашенко виконував чисто технічну функцію. Він не може сам надати жодних гарантій, всі їх надає Путін. А він лише передавав їх Пригожину", - зауважив білоруський опозиціонер.

В нагороду ж за свої "послуги" він може попросити Путіна списати борги перед Росією, які складають близько 10 мільярдів доларів, чи пролонгувати їх виплату.

"Під час заколоту одна білоруська бригада була вже готова вилетіти в Москву. Навіть прилетіли транспортні літаки. Це не знадобилося, але Лукашенко зробить все, щоб рятувати Путіна, оскільки вони сидять водному човні. Якщо впаде Путін, впаде і Лукашенко", - розповів Павло Латушко.

Білоруська опозиція в момент заколоту готувалася до перехопдення влади, був впроваджений перехідним урядом план Перемога. Проте його не вдалося реалізувати. Але в майбутньому при виникненні сприятливих можливостей опозиція буде намагатися повалити режим Лукашенка, - попередив він.

У той же час Лукашенко, який отримує на своїй території банди головорізів і злочинців, хоче залучити "вагнерівцв" до керування білоруською армією, але це, вважає дипломат, зустрічатиме спротив серед частини офіцерів.

"Лукашенко дав доручення бригаді спецназу охороняти суспільство від вагнерівців. Він колись працював наглядачем у в’язниці і знає, як поводитися в кримінальному середовищі", - додав він.

Нагадаємо, раніше ми розповідали про те, що Пригожин готував переворот з квітня.

  • Вас може зацікавити:

"Нічого жалюгіднішого не бачив": реакція росіян на виступ Путіна 26 червня

Лисого поганяли туди – сюди: яскраві меми дня на переворот Пригожина

Залужний, дай боєприпаси: яскраві меми на "бунт" Пригожина