RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Пригожин готував переворот із квітня: випливли цікаві подробиці про ПВК "Вагнер"

Увесь квітень і травень голова ПВК "Вагнер" Євген Пригожин брехав про "снарядний голод", оскільки 1-ий та 7-ий штурмові загони, якими командують Олександр "Ратібор" Кузнєцов і Федір "Барін" Лєщук відповідно, нібито мають величезний запас ПЗРК і навіть трофейних "Джавелінів".

Про це повідомляє російський громадський правозахисний проект Gulagu.net.

Там зазначають із посиланням на джерело у службі безпеки Пригожина, що підготовка до такого сценарію, який зараз розвивається на території Ростова та Воронєжа, тривала понад два місяці.

Читайте: Пригожин оголосив Кремлю війну: онлайн подій 24 червня

Джерело також повідомляє про підготовку до захоплення ряду об'єктів 12 ГУ МО, яке відповідальне за експлуатацію ядерного арсеналу.

Дмитро Уткін, який, власне, і заснував "групу Вагнера", готував саме військовий заколот як частину спецоперації.

Дмитро Уткін

За словами джерела, "вагнерівці" готують Ростов до тривалої оборони і місто скоро нагадуватиме один великий укріпрайон. "Досвід Бахмута у дії, у міському середовищі вони найкращі з практиків", - зазначив він, додавши, що, швидше за все, місто зруйнують і воно стане Бахмутом 2.0.

"Ця спецоперація Залужного та Буданова увійде в історію, подробиці пізніше. Не дарма один із них займався серйозно айкідо", - резюмувало джерело.

У той же час інший поінформований співрозмовник розповів, що Пригожин і Уткін чекають на поповнення з боку Донбасу, оскільки низка підрозділів вирішила перейти на їхній бік і повертаються до Росії "наводити лад".

"Є суттєвий ризик, що Володимир Путін та МО втратить у найближчі 2 доби контроль над частиною ядерного арсеналу, з шахтами та пересувними установками", - не виключає джерело.

Раніше ми розповідали, що Євген Пригожин зустрівся із заступником Шойгу та висунув Міноборони вимоги.

Вас може зацікавити:

Підсунули старе відео: відео "удару" по табору ПВК "Вагнер" виявилося фейком

Правда Пригожина проти брехні Міноборони: Буданов прокоментував бунт "вагнерівців"

На черзі Москва? Карта територій у РФ, які контролюють "вагнерівці"