RU  UA

Путіна врятував глава іншої країни: політтехнолог про наслідки бунту Пригожина

Факт того, що під час бунту главу Кремля Володимира Путіна врятувала не власна армія, спецслужби, а глава іншої держави - говорить про нульову вагу його постаті в країні.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів політтехнолог Михайло Шейтельман.

Читайте також: Чому Вагнер не пішов на Москву: Пригожин зробив зізнання

За його словами, зараз потрібно добре фільтрувати все, що писатимуть російські ЗМІ, навіть опозиційні та ліберальні про бунт ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина. Зараз навіть ліберальні видання, підводять читачів до думки, що Путін "не лох, не боягуз" та не втік.

"Публікації таких видань як Медуза, наприклад, засновані на джерелах із Кремля чи силових відомств, підводять читачів до того, що все не так погано, що в РФ ще є президент та державність. Редакції цих видань це можуть робити неспеціально. Я не стверджую, що вони працюють на Кремль чи ФСБ. Вони збирають інформацію, інсайди. ФСБ і російська влада загалом уже добре навчилися "грамотно" зливати в ЗМІ інформацію так, ніби журналісти начебто її самі видобули. Ні, це потрібно критично оцінювати", - зазначи він.

Тоді як ми всі бачили, що все було навпаки - Путін розгубився і втік. Він вилетів із Москви та переховувався в одному зі своїх бункерів. При цьому ні він, ні хто-небудь з його підлеглих не міг домовитися з Пригожиним.

"Наразі вигадують версії, що переговори вів посол РФ у Білорусі Гризлов та Патрушев теж вів переговори на пару з Олексієм Дюміним (губернатор Тульської області, претендент на місце Шойгу, Ред. – Апостроф). Ніхто з них не вів переговори. Патрушев теж злякався і втік. Гризлов зараз там взагалі ніхто. Реально, хто вів переговори – це Лукашенко. Для РФ це жахлива правда, тому що Пригожин влаштував бунт, але ні Путін, ні його підлеглі не змогли з ним домовитися, і Вагнер зайшов до Ростова і захопив штаб Південного військового округу. Де був голова МВС? Де був міністр оборони? Вони всі втекли. Путіна врятувала лише одна людина - глава іншої держави. Якщо у тебе в країні бунт і тебе рятує президент іншої країни, а не твоя армія, спецслужби, то ти не президент, ти Путін у своїй країні ніхто", - наголосив Михайло Шейтельман.

Нагадаємо, ввечері 23 червня армія Росії завдала ракетного удару по таборах ПВК "Вагнер".

  • Вас також може зацікавити:

Найцікавіше залишилося за кадром: в ГУР обіцяють другу дію у "шоу Пригожина"

Шойгу переміг? У Міноборони РФ показали знакове відео після "заколоту" Пригожина

Чому Пригожин дав задню: ISW про "заколот" "вагнерівців" в Росії