RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Пригожин зважився на бунт не просто так: названо справжню причину "заколоту"

Ватажок приватної військової компанії "Вагнер" Євген Пригожин пішов на Москву через те, що у нього збиралися "віджати" бізнес.

Таке припущення у розмові з "Апострофом" висловив ізраїльський журналіст Марк Котлярьский.

Московські джерела пояснили журналісту, що зведення рахунків з Герасимовим та Шойгу є поверховим поясненням, а все набагато простіше і примітивніше - "заколот" пов'язаний з тим, що у Пригожина захотіли відібрати його бізнес у Африці, який приносить йому гігантські доходи, його продуктову компанію, і тому очільник ПВК зважився на такий крок.

Читайте: Великий плюс для України: Буданов пояснив, які наслідки матиме "заколот" Пригожина

"Більше того, як мені сказало московське джерело, і я до речі йому довіряю в чомусь, справа в тому, що Пригожин, настільки блискуче як Наполеон пройшовши маршем до Воронежа і трохи далі, зупинившись десь приблизно на 200-150 км. від Москви, сам злякався. Його метою було повалення Кремля. Звичайно, злякався і Путін, урядовий літак якого імовірно бачили на шляху у бік північного заходу", - розповів Марк Котлярьский.

У Пригожина не було мети повалення кремлівської влади та Путіна, він повинен був у Підмосков'ї зустрітися з певними людьми, щоб вирішити свої власні бізнес-проблеми. "І коли він опинився недалеко від Москви, він злякався, що надто легко до цього прийшов, і чи не стоїть за цим щось таке, що потім йому аукнеться", - зазначив журналіст.

До речі, британське видання Daily Telegram висунуло версію, що він міг отримати повідомлення, що його доньку взято в заручники або є певна загроза його родині. "Такі як Пригожин люди не особливо сентиментальні, вони можуть пожертвувати і власною матір'ю, якщо треба буде. Але я думаю, що в цьому теж є щось", - зауважив він.

Докладніше читайте в матеріалі "Апострофа" Другий заколот буде після 1 липня, а Путін дуже боїться - Марк Котлярський

  • Вас може зацікавити:

Шойгу переміг? У міноборони РФ показали знакове відео після "заколоту" Пригожина

"Україна не бомбила Донецьк 8 років": Пригожин висловився про війну і назвав Путіна психом

Увімкнув "задню"? Голова ПВК "Вагнер" Пригожин зробив несподівану заяву