RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Коли і де українські пілоти почнуть навчатися на F-16: названо країну

Українські пілоти у серпні поточного року розпочнуть навчання на авіабазі Скридструп у Данії на американських винищувачах F-16.

Про це інформує ресурс DefenseRomania.

Читайте: Байден схвалив навчання українських пілотів на F-16: коли і як будуть проходити тренування

У Данії навчання складатиметься з тестування та відбору українських кадрів, уроків мови та теоретичної й практичної підготовки.

Мета навчання полягає в тому, щоб українські пілоти та персонал отримали базові навички польотів та обслуговування літаків F-16.

"Для початку ми плануємо підготувати дві команди. Всього налічується від 10 до 12 пілотів плюс обслуговуючий персонал з обслуговування літаків. Буде навчено близько 30-40 фахівців", – розповіли виданню данські військові.

Скільки триватиме переподготовка пілотів, яким потрібно після радянських "машин" опанувати більш складну західну техніку, сказати неможливо.

"Це залежить від кваліфікації пілотів, як з погляду сучасних винищувачів, так і від їхнього досвіду, а також від того, наскільки добре вони володіють англійською мовою", – заявив командувач данської армії генерал Флеммінг Лентфер.

Як розповів віце-президент з міжнародних зв’язків компанії-виробника літаків Lockheed Martin Рей Піселлі, у навчальний центр у Румунії на авіабазі 86 Борча, недалеко від Фетешті, українські "стажисти" вирушать не раніше кінця 2024 року.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Україна на початковому етапі може отримати від союзників кілька десятків винищувачів F-16.

  • Вас може зацікавити:

Коаліція заради перемоги: скільки потрібно Україні F-16 для повного щастя

Краще за F-16: Україна може отримати від союзників потужні винищувачі

Пілотів ЗСУ навчатимуть у Британії на F-16: Сунак назвав дату