RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

Ракети ATACMS для ЗСУ: Байден і Зеленський обговорюють поставки

США розглядають питання постачання Україні далекобійних ракет ATACMS, і ця ініціатива активно обговорюється між президентами двох країн.

Цю інформацію підтвердив радник лідера Білого дому Джейк Салліван.

За його словами, питання про передачу Україні далекобійних ракет ATACMS обговорюється президентами Джо Байденом та Володимиром Зеленським, проте Білий дім поки не може уточнити, яким буде результат за підсумками переговорів.

Читайте також: Du hast чи не Du hast: що дали Україні союзники на Рамштайні-14

Салліван нагадав, що ЗСУ вже успішно застосовують інше далекобійне озброєння, яке раніше передали Велика Британія та Франція.

" Це питання постійно обговорюється з президентом Володимиром Зеленським, і я дуже шкодую, що не можу сьогодні сказати вам, яким буде результат", - наголосив радник Байдена і додав, що США не бояться йти на ризик у питанні військової допомоги Україні.

Зі слів Саллівана, союзники надають ЗСУ озброєння, намагаючись підлаштуватися під зміну стратегічної ситуації. Також США у цьому питанні дивляться на реакцію Росії та очікують її подальших дій.

"...Дивимось, як Росія на це відповідає чи не відповідає, робимо наступний крок, дивимося на відповідь чи не відповідь Росії, і це дуже чуйно організований процес… Протягом останніх 16 місяців ми не були статичними, ми змінювалися разом з тим, як змінювалася війна", - резюмував Салліван, коментуючи питання про постачання ракет ATACMS.

Раніше ми розповідали, що Великобританія передасть Україні новий пакет військової допомоги на $65 млн дол.

Вас може зацікавити:

У США обговорюють можливість передачі Україні ATACMS - NYT

Політ ненормальний: чому НАТО тягне з винищувачами F-16

Франція передасть Україні "зброю перемоги": що відомо про ракети SCALP