RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

Бізнес в окупації, зв'язки з ФСБ і не лише: журналісти дізналися про діяльність нардепа від ОПЗЖ Пономарьова

24 липня 2023 року Держбюро розслідувань та СБУ повідомили нардепу від забороненої партії ОПЗЖ Олександру Пономарьову про підозру у держзраді. У політика було досить насичене життя - він спілкувався із ФСБ, запустив бізнес, повернувся до ВРУ.

Про це повідомили журналісти "Схем".

Читайте також: ГБР затримало у Києві колишнього одеського військкома Борисова: фото та відео

Після початку повномасштабної війни у лютому 2022 року депутат Пономарьов поїхав і пів року прожив в окупованому Бердянську. Потім він залишив окуповані території, повернувся до української столиці і вирішив знову працювати у ВРУ. Політик зумів порозумітися з окупаційною владою, завдяки чому запустив роботу своїх підприємств, поставляючи частину продукції на територію Росії.

Журналісти "Схем" розповіли про те, чим саме "опозиціонер" півроку займався на території тимчасово окупованого Бердянська, і чи справді був полонений.

Розслідувачі зібрали та проаналізували свідоцтва та документи, які проливають світло на ситуацію. Серед них - дані про пересування Пономарьова, білінг його мобільного та листування соратників, перехоплені телефонні розмови окупантів РФ та місцевих колаборантів. Крім того, журналісти знайшли документальні докази того, як працює бізнес Пономарьова у Бердянську та на території РФ.

За їхньою інформацією, три тижні політики майже щодня бував на своїх підприємствах "Бердянські жниварки", "Азмол" та "НВП Агрінол", а ночував на базі відпочинку "Лебеді". При цьому протягом десяти днів, коли його соратники за партією заявили, що Пономарьова викрали, він, швидше за все, перебував на базі відпочинку "Вітрило".

У цей період зв'язок між політиком та його родичами чи помічниками забезпечував співробітник ФСБ із позивним "Богун".


Політик зумів порозумітися з російськими спецслужбами, роботу на його підприємствах у Бердянську після 30 березня минулого року вдалося запустити. Також компанії Пономарьова допомагали окупаційній владі з ремонтними роботами у Бердянську.

Раніше ми розповідали про те, що скандальний блогер Анатолій Шарій отримав ще одну підозру у державній зраді.

Вас також може зацікавити:

Скандальному судді Тандиру змінили запобіжний захід: що вирішив суд

Служила до ЗСУ за контрактом: затримано зрадницю, яка зливала розвідці РФ секретні дані

"Навіщо їм бити по житлових кварталах?" У Черкаській області викрили суддю, яка виправдовувала удари РФ: фото