RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Допомагав знімати фейкові відео про українських полонених: Шарій отримав нову підозру в Україні

Скандальний блогер Анатолій Шарій, якого минулого року суд в Іспанії відпустив під підписку про невиїзд , отримав ще одну підозру в державній зраді, цього разу – за публікацію постановочних відео.

Про це повідомив прес-центр Служби безпеки України.

Пропагандист діяв за завданням російських спецслужб - він брав участь у підготовці та розповсюдженні постановочних відеороликів, де окупанти допитують українських полонених.

Читайте також: Пропагандист РФ засвітив листування з адміном великого Telegram-пабліку України: деталі скандалу

Зазначається, що Шарій особисто підказував співробітнику ФСБ як правильно знімати допити та як ставити запитання - вже після зйомок він монтував відео, вирізуючи незручні для Росії фрагменти. Ці сюжети потім використовувалися пропагандистами РФ для дискредитації України на міжнародній арені.

За даними СБУ, Шарій негласно співпрацював з кадровим співробітником 5-ї служби ФСБ на прізвище Косенка - йому в цьому допомагав спільник із тимчасово окупованого Севастополя. Ним виявився колишній начальник ГУНП України у Вінницькій області Антон Шевцов, який також отримав підозру у держзраді.

Саме від нього Шарій отримав відео з допитів двох полонених бійців ЗСУ, після чого файли було змонтовано, а потім "узгоджено" з куратором від ФСБ. Далі Шарій доповнив сюжет власними коментарями та опублікував на своїх сторінках у соцмережах, тим самим звітувавши перед російськими кураторами.

Водночас у розмові із спільником Шарій визнає: незважаючи на монтаж, приховати реальний стан полонених не вдалося. До того ж родичі полонених просили не знімати їх рідних.

Раніше ми розповідали, що РПЦ та розвідка РФ запустили інформаційну спецоперацію проти України .

Вас може зацікавити:

"Переможемо не лише сьогодні – завжди": Залужний передав "привіт" пропагандистам

"Анатомія Шарія": екс-співробітник скандального блогера записав ролик-викриття

Або у в'язницю, або відразу на шибениці: у Росії пропонують розправу над Монтян, Ківою та Шарієм