Лайм

Потужні слова та музика: держсекретар США Блінкен захопився українським скрипалем із ЗСУ

Музикант віддано служить на боці культурних сил України

Український скрипаль та військовослужбовець ЗСУ Мойсей Бондаренко (Moisei), який брав участь у Нацвідборі на "Євробачення-2023", відвідав благодійний захід в Америці. 24-річний музикант, чиї виступи з передової надихають українців на фронті та в тилу, вразив Ентоні Блінкена.

Державний секретар США опублікував у своєму Twitter фрагмент відеоінтерв'ю Мойсея, в якому той розповідає свою історію на тлі проникливих мелодій. Музика та слова українського скрипаля-військового розчулили американського чиновника, про що він написав у дописі.

"Потужні слова та музика українського музиканта Мойсея. Коли чуєш його гру, розумієш, чому українці ніколи не перестануть боротися за свою свободу та незалежність – і чому ми повинні їх підтримувати", - написав Ентоні Блінкен.

Читайте також: Незламність і нескореність: мережу захопив воїн-скрипаль на передовій.

Мойсей Бондаренко відвідав США як учасник делегації Українського ветеранського фонду. Метою поїздки було налагодження співпраці з американськими ветеранськими спільнотами, підсилення образу українського ветерана і поваги до них в Україні і закордоном, пошук нових партнерств і підтримки ветеранських проектів.

На благодійному заході Український ветеранський фонд зібрав понад 700 тисяч гривень на проекти для ветеранів та їхніх сімей.

Фото: instagram.com/moisei.bondarenko

Мойсей Бондаренко почав грати на скрипці у 14 років. До повномасштабної війни талановитий хлопець був вуличним музикантом та часто грав на пішохідному мосту у Києві.

Повномасштабне вторгнення РФ застало його в Одесі, куди він приїхав із концертом. Хлопець, не роздумуючи, записався до лав ЗСУ, адже, за його словами, найкорисніше, що він міг тоді зробити – піти служити.

Moisei розповідав, що пройшов навчання бойовому медику і зараз служить у медичних силах. Також музикант разом із "Культурним десантом" їздить у найгарячіші точки та на деокуповані території, щоб своєю музикою підняти бойовий дух побратимів та вселити українцям віру в перемогу.

Раніше засновник підрозділу "Культурний десант" Коля Сєрга розповів про свою службу у ЗСУ.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Де зараз Макс Михайлюк - герой "Холостяка", який розповідав, що йому не дали стати пілотом F-16

Макс Михайлюк з дружиною Дашею Хлистун та двома дітьми живе в Канаді - чоловік говорив, що хотів стати пілотом f-16 в Україні

Опанував професію авіатехніка: соліст гурту NAHABA розповів про свою службу в Повітряних силах

Соліст гурту NAHABA Андрій Науменко півроку служить у Повітряних силах - виконавець розповів про навчання та професію, яку освоїв

Де і коли дивитися перший півфінал "Євробачення-2024": платформи в Україні

Перший півфінал Євробачення-2024 відбудеться 7 травня, початок о 22:00 - де можна подивитися та як проголосувати за фаворита