RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Шляхи можуть розійтися? Ердоган зробив несподівану заяву щодо майбутнього Туреччини та ЄС

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган, який закликав лідерів G20 задовольнити деякі вимоги РФ для поновлення "зернової угоди", заявив, що Анкара може "розлучитися" з Європейським Союзом, якщо це буде необхідно, коли його запитають про зміст доповіді Європейського парламенту про Туреччину, яка була ухвалена 13 вересня.

Про це повідомляє Reuters.

Читайте також: Жодних перспектив миру: Ердоган зробив нову заяву після зустрічі з Путіним

"Європейський Союз робить кроки, щоб дистанціюватися від Туреччини. Ми оцінюємо ситуацію з урахуванням цих подій. Після цих оцінок ми можемо розлучитися з ЄС, якщо буде потрібно", – зауважив турецький лідер.

У доповіді зазначається, що процес приєднання Туреччини до блоку з 27-ми членів не може поновитися за обставин, які є на даний момент. Також у документі є заклики до Євросоюзу вивчити "паралельні та реалістичні рамки" для своїх зв'язків з Туреччиною, яка була офіційним кандидатом на вступ до ЄС протягом 24 років.

Останніми роками переговори щодо вступу до Європейського Союзу зайшли у глухий кут через побоювання блоку щодо порушень прав людини та поваги верховенства закону, повідомляє видання.

Міністерство закордонних справ Туреччини заявляло, що доповідь Європарламенту містить необґрунтовані звинувачення і забобони, чим показує "поверхневий і недалекоглядний" підхід до зв'язків Анкари з Євросоюзом.

Нагадаємо, Євросоюз ввів безпрецедентні заходи проти росіян.

  • Вас може зацікавити:

Зерна не буде: головні підсумки зустрічі Ердогана з Путіним 4 вересня

Зерновий торг: що показала зустріч Путіна та Ердогана

Українські розвідники отримали підсилення з Туреччини: подарунку швидко знайдеться застосування