RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Ну що, навоювалися? Євросоюз ввів безпрецедентні заходи проти росіян

Розв'язана РФ війна проти України почала позначатися на житті пересічних росіян. Тепер, крім блокування рахунків, громадянам країни-агресора забороняється в'їзд до ЄС зі смартфонами та на автомобілях, зареєстрованих у Росії.

Про це рішення повідомляється на сайті Єврокомісії.

Читайте також: США вперше передадуть Україні гроші, конфісковані у російських олігархів: названо суму

У документі зазначено, що росіянам буде заборонено в'їжджати до Євросоюзу на зареєстрованих у РФ автомобілях, оскільки в'їзд може розцінюватись як імпорт, заборонений санкціями.

"Не має значення, чи використовується транспортний засіб у приватних, чи комерційних цілях, якщо транспортний засіб підпадає під митні коди, перелічені в додатку XXI (у тому числі код 8703), походить з Росії або експортується з неї. Найчастіше це стосується транспортних засобів, мають російські номерні знаки та зареєстровані в Росії”, - йдеться у документі.

Зазначається, що термін перебування автомобіля в ЄС і відповідно митні процедури, під які він підпадає не мають значення. Подібні заходи стосуються не лише автомобілів, а й інших особистих речей, імпорт яких із Росії зараз заборонено. Також у списку знаходяться смартфони, ноутбуки, косметика та валізи з Росії. У переліку також значаться вироби зі шкіри та хутра, напівдорогоцінне та дорогоцінне каміння, туалетний папір, шампуні, зубні пасти, причепи та напівпричепи, яхти та фотокамери.

У соцмережах бурхливо відреагували на цю новину. Користувачі, зокрема українці, підтримали це рішення ЄС та заявили про справедливість таких заходів проти громадян країни-агресора.

"Почитав кацапськi канали, на болотах вже завили шо "прастые расеяне не в чём не винаваты".

"Само собой, русня то тут при чем? Вапиющее нарушение. Забавно это слышать от серийных убийц".

"На Ладе катайтесь. Таксофон в помощь".

"Рузкие убийцы нечего вам делать в Европе".

"Главные рашисты гражданство в европках получили и спокойно там живут".

"А ты думал, что будете нападать, убивать, разрушать и вам за это ничего не будет, прикрываясь правами человека и всем остальным?".

"Я думав, що вже давно заборонили росіянам приїжджати до Євросоюзу, а виявляється, що вони увесь цей час спокійно їздили до Європи. От такі санкції. Ще й пишуть в новинах, що товарообіг з рашкою повернувся до довоєнного часу".

"Нехай шастать в лаптях по европейскому паркету. Гойда!", - пишуть користувачі в мережі.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в Росії та на окупованих територіях України школярі навчатимуться за новими підручниками, які переписали за 5 місяців: одним з авторів посібника для 11-класників є ексміністр освіти Росії Володимир Мединський.

Вас також може зацікавити:

У санкціях є лазівки: як Росія використовує західні технології для створення крилатих ракет

"Стерти з лиця землі Прибалтику": пропагандист Соловйов влаштував істерику через "бавовну" в Росії

Бізнес на крові: низка компаній ЄС постачає в Росію товари для війни в Україні