RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

Всі новини

Зеленський прилетів до США і зустрівся з пораненими українськими бійцями в Нью-Йорку: фото

У середу, 18 вересня, президент України Володимир Зеленський прибув із робочим візитом до США. Відразу після приземлення у міжнародному аеропорту Нью-Йорка він вирушив до бійців ЗСУ, які отримали поранення на фронті і проходять лікування в клініці Стейтен-Айленду.

Про це повідомляє пресслужба глави держави.

Читайте також: Ми не повинні дати Путіну відпочити: Зеленський розповів про контрнаступ ЗСУ

Зеленський відвідав клініку Staten Island University Hospital, де проходять лікування та реабілітацію поранені українські військовослужбовці.

"Передусім — підтримка наших людей і вдячність тим, хто допомагає Україні й українцям. Далі — важливі й насичені дні. Генеральна Асамблея ООН, Саміт цілей сталого розвитку, Рада Безпеки. Вже намічені вагомі двосторонні зустрічі", - розповів глава держави.

Президент нагородив захисників орденами "За мужність" III ступеня, а також відзначив державними нагородами медиків, що рятують українців.

"Дякую команді лікарів, які допомагають нашим хлопцям одужувати після поранень. Вручив державні нагороди й почув надзвичайно важливі слова про незламність українців і нашу спільну перемогу", – зазначив Зеленський.

В США Зеленський має намір зустрітися з президентом США Джо Байденом, а також із лідерами палат та партій Конгресу і військовим керівництвом. Також Зеленський візьме участь у саміті Генасамблеї ООН.

Нагадаємо, раніше радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван повідомив, що 21 вересня американський та український президенти Джо Байден та Володимир Зеленський проведуть зустріч.

  • Вас також може зацікавити:

США оголосили допомогу Україні на $400 млн: повний список озброєння

Побажання України врахували: український пілот розповів про навчання на F-16, відео

Коли винищувачі F-16 будуть в Україні: співрозмовники назвали дату