RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Які реформи має здійснити Україна: в Білому домі підготували список

Оприлюднено перелік реформ, які має виконати Україна для продовження отримання допомоги від Сполучених Штатів.

Про це поінформувало видання "Українська правда", посилаючись на текст документа, який має в розпорядженні.

Читайте також: США не урізатимуть допомогу Україні: що буде з 300 млн доларів

Зазначається, що Сполучені Штати відправили українській владі, а також міжнародним партнерам відповідний лист зі списком реформ.

Так, лист від заступника радника Білого дому з нацбезпеки з питань міжнародної економіки Майка Пайла отримала Координаційна платформа донорів, український прем’єр Денис Шмигаль та Офіс Президента Володимира Зеленського.

У документі міститься близько двадцяти пунктів з реформами, розділені за важливістю. Пріоритети визначено: до трьох місяців, від трьох до шести місяців, від 12 до 18 місяців.

Зокрема, з умовами підтримки з боку США пов’язані тільки перші два пункти. Йдеться про втілення регламенту REMIT, тобто затвердження у Національній комісії, що здійснює держрегулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) порядку подання інформації про торгівлю оптовими енергетичними продуктами, пов'язаної із забезпеченням доброчесності та прозорості оптового ринку електроенергії.

Окрім того, Сполучені Штати та Європейський Союз виступають за формування чи перетворення наглядових рад кількох державних підприємств. Серед них: "Укренерго", "Нафтогаз", "Енергоатом", "Українська оборонна промисловість".

Нагадаємо, раніше уряд Сполучених Штатів виділив 20 мільйонів доларів на посилення контролю за фінансовою допомогою, яку надають Україні.

  • Вас також може зацікавити:

Коли винищувачі F-16 будуть в Україні: союзники назвали дату

США оголосили допомогу Україні на $400 млн: повний перелік озброєння

Побажання України врахували: український пілот розповів про навчання на F-16