RU  UA

​Вже скоро все закінчиться: польський політолог пояснив напруженість у відносинах України і Польщі

У Польщі є розуміння, що Україна захищає спільні інтереси і якщо росіяни зможуть окупувати Україну – Польща буде наступною після країн Балтії. Після закінчення виборів у країні неприємна риторика закінчиться і українсько-польські відносини налагодяться.

Таку думку висловив польський політолог Якуб Корейба у ефірі "Апостроф TV".

Читайте також: Образлива риторика: як Польща посварилася з Україною

За словами політолога, у Польщі ніколи не було, немає і не буде проросійських настроїв. Поляки розуміють, що без незалежної України не буде незалежної Польщі, а коли Польща та Україна разом – це кінець Росії.

"Україна захищає наші інтереси, ...вигризаючи російські лінії оборони, створюють і для нас те, що називають військові, стратегічну глибину", - зазначив Корейба.

Політолог підкреслив, що коли за два тижні закінчаться вибори в Польщі "це закінчиться". А тимчасові непорозуміння лише показник того, що країни навчаються бути партнерами та створювати стратегічні відносини.

Раніше ми писали про те, що у 2024 році Польща, швидше за все, не продовжить фінансову підтримку мільйонів українських біженців, яка включає скасування вимог про проживання та надання дозволів на роботу, безкоштовний доступ до шкіл, медичного обслуговування тощо.

Вас також може зацікавити:

Зерно розбрату: Польща запровадить транзитні коридори для української продукції

Від друзів до позовів: чого чекати від зернових розбирань Києва з сусідами

На порозі ескалації: чи зможуть Польща та Україна знову дружити