RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Уряд призначив трьох заступників міністра оборони: що про них відомо

У середу, 27 вересня, Кабінет Міністрів України ухвалив розпорядження щодо кадрових призначень в Міністерство оборони.

Про це інформує Уряд online.

Читайте: Список вже погоджений: хто замінить Маляр та інших заступників міністра в команді Умерова

Повідомляється, що Джигира Юрія Анатолійовича призначено заступником міністра оборони.

Заступником Міністра оборони України призначено й Калмикову Наталію Фернандівну.

Черногоренко Катерина Леонідівна стала заступником Міністра оборони України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації.

Юрій Джигир працював заступником Міністра фінансів, де очолив роботу над реформами фінансування охорони здоров’я, освіти, соціальних послуг та соціального захисту.

Юрій Джигир навчався у Національному Університеті "Києво-Могилянська Академія", де здобув ступінь бакалавра за спеціальністю "Економіка" та бакалавра за спеціальністю "Політологія".

Навчання на магістерському рівні продовжив у Сиракузькому університеті у США (школа громадянства та публічної політики Максвела), завершивши його у 2001 році зі ступенем магістра економіки за спеціалізацією "Державні фінанси".

Протягом 2001 – 2018 рр. у складі низки проектів міжнародного розвитку здійснював розробку та експертну підтримку реформ державних фінансів та фінансування програм соціального сектору в Україні, а також в Киргизстані, Таджикистані, Казахстані, Косово та країнах Східної Азії та Океанії.

Протягом 2015-2018 рр. працював позаштатним радником Міністра фінансів України, надаючи підтримку у сфері фіскальної децентралізації та фінансування охорони здоров’я, а протягом 2016 – 2018 рр. - позаштатним радником в.о. Міністра охорони здоров’я України, працюючи над розробкою та запровадженням реформи фінансування охорони здоров’я в Україні. Вільно володіє англійською мовою.

Наталія Калмикова є виконавчим директором Українського ветеранського фонду. Закінчила Вінницький національний медичний університет та Вінницьку академію неперервної освіти за спеціальністю "Магістр публічного управління".

Обіймала посади: продукт-менеджерки у компанії Delta Medical PoE (червень 2008 – травень 2017), керівниці військового відділу у БО МБФ "Повернись живим" (червень 2017 – січень 2021), радниці з гендерних питань Командувача Сухопутних військ ЗСУ (червень 2021 – листопад 2021).

Катерина Черногоренко працювала проектною менеджеркою в Міністерстві цифрової трансформації, запускавши електронні лікарняні, програму єМалятко, а також "Армію дронів".

Нагадаємо, 18 вересня Кабінет міністрів України звільнив всіх сімох "старих" заступників міністра оборони.

  • Вас може зацікавити:

Українська армія переходить на digital: чи врятує це від корупції

Хто після Резнікова: що чекає Міноборони

В Україні оновлять систему військового обліку: міністр оборони зробив заяву